DONETA ODLUKA: Poznato kada će Beograd dobiti novog gradonačelnika, zakazana sednica

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2022, 15:47

DONETA ODLUKA: Poznato kada će Beograd dobiti novog gradonačelnika, zakazana sednica

Većinu u gradskom parlamentu, 56 od 110 odbornika, zajedno imaju SNS i SPS, 53 ima opozicija

Sednica Skupštine grada Beograda na kojoj će biti biran novi gradonačelnik prestonice, njegov zamenik i članovi Gradskog veća biće održana u ponedeljak 20. juna u 10 časova, potvrđeno je medijima u Skupštini grada Beograda.

Kandidat za gradonačelnika biće, ukoliko Predsedništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SNS sutra potvrdi, Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd i funkcioner ove stranke.

Upravo on je bio kandidat naprednjaka za funkciju prvog čoveka prestonice, a da će biti formalno i predložen, odlučio je pre nekoliko dana Gradski odbor SNS. Ostaje da se taj izbor potvrdi na sutrašnjoj sednici Predsedništva SNS.

Većinu u gradskom parlamentu, 56 od 110 odbornika, zajedno imaju SNS i SPS, 53 ima opozicija, dok je jedan mandat pripao bivšem odborniku koalicije NADA Vuku Staniću, koji je isključen iz stranke, i sada nastupa samostalno. On je na prošloj sednici podržao izbor Nikole Nikodijevića (SPS) za predsednika Skupštine grada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.