Cvetanović: Ne hapsimo DS, primamo Veličkovića u SNS

Izvor: juGmedia, 29.Mar.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović: Ne hapsimo DS, primamo Veličkovića u SNS

LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca i lider vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Goran Cvetanović odbacio je otpužbe da je ta stranka odgovorna za hapšenje njegovog prethodnika Slobodana Kocića.

Cvetanović je na konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovao i njegov pomoćnik i nekadašnji predsednik leskovačke opštine Gojko Veličković, kazao da su stručni organi samo obavešteni o nepravilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i nezakonitosti u radu.

“Da to nismo uradili, bili bi smo saučesnici. Sarađivaćemo i dalje. Srbija se menja. Vlast više ne može biti paravan za mahinacije, samovlašće, bahatost i lopovluk”, kazao je.

Dodao je da se spisak zloupotreba bivših vlasti ne zaustavlja na slučajevima zbog kojih je sa Kocićem pritvoreno i pet njegovih saradnika.

Tako je naveo da je protiv Kocića, Stošićeve i preduzeća “Standard” Iz Leskovca i “Timinga” iz Beograda lično potpisao krivične prijave 5. februara ove godine zbog slučaja O.Š. “Đura Jakšić” u Turekovcu, za čiju adaptaciju i isplate od 24,5 miliona dinara, ne postoji validna dokumentacija.

“Koji će od njih biti predmet istrage državnih organa, ne odlučuje se na organima bilo koje partije, a ko će od partijskih čelnika biti predmet istrage, to je problem partije kojoj pripadaju”, istako je Cvetanović.

Slobodan Kocić, bivša direktorka Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragana Stošić i još četvoro službenika te direkcije,koji su bili članovi nadzornog organa, uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebom položaja oštetili državni budžet za blizu 74 miliona dinara, tako što su izvodačima radova davali avans, a radovi na autobuskoj stanici,stambenoj zgradi i nekim ulicama nisu završeni.

“Ja ne stojim iza toga, svako stoji iza svojih dela”, zaključio je Cvetanović.

“Ovo što ja radim je izrazito moja želja da definitivno u Leskovcu naparavimo ekipu, koja može da napravi ozbiljnu ekonomsku priču, koja može da stane na put korupciji”, istako je Gojko Veličković, koji je nepravosnažno osuđen na 10 godina zatvora jer je u njegovom mandatu nestalo oko 10 miliona dinara socijalne pomoći.

Veličković je, između ostalog zadužen za važne infrastrukturne projekte, kao što je autobuska stanica, čija je gradnja započeta još u vreme kada je on bio predsednik opštine Leskovac.

Veličković je rekao da je kontrola izvršena, da su radovi na autobuskoj stanici bez razloga prekinuti i da je predhodni posao dobro urađen, tako da se oni mogu nastaviti bez problema.

Inače, Cvetanović je rekao, odgovarajući, da niko nije kriv dok se ne dokaže na sudu. “Doveli smo čoveka od koga može da se uči”, zaključio je gradonačelnik o svom pomoćniku i budućem partijskom kolegi.

(Kraj)mia/
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demokrate traže ispitivanje “slučaja” Autobuske stanice

Izvor: juGmedia, 29.Mar.2013

LESKOVAC – Gradski odbor DS ocenio je da je “politički motivisano i nepravedno optuživanje Slobodana Kocića” otkrilo pravu prirodu sadašnje lokalne vlasti...“Da posetimo, za vreme predsedničkog mandata Gojka Veličkovića, njegova firma „Vega“ je postavljala krov na autobuskoj stanici,...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.