Članovi SNS osudili stav opozicije, podržali Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2023, 09:09

Članovi SNS osudili stav opozicije, podržali Vučića

Članovi rukovodstva Srpske napredne stranke oštro su  reagovali na stav koalicije NADA, Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici iznet na zajedničkoj konferenciji za novinare ispred Predsedništva da treba odbaciti francusko-nemački plan za KiM, i pružili podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Članovi predsedništva SNS Đorđe Dabić, Milica Nikolić, Zoran Tomić i potpredsednik Glavnog odbora stranke Nevena Đurić optužili su lidere >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tri desno orijentisane opozicione stranke za "lažni patriotizam" i za pokušaj da steknu političke poene.

Zamerili su im i zbog puštanja premijera privremnih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nakon dve i po godine koje je proveo u zatvoru nakon što je osuđen na 15 godina zbog terorizma, kao i braće Ljuana i Bekima Mazrekua, optuženih za učešće u otmici i streljanju srpskih civila u selu Klečka kod Lipljana 1998.

Dabić je istakao da Srbija veruje svom predsedniku, a da se u toj podršci naročito ističu Srbi sa KiM, kao i da narod zna ko je uvek bio na njihovoj strani.

"Na temi oko koje ne bi smelo biti disonantnih tonova, gde bi svako morao imati svest o sopstvenoj odgovornosti prema istorijskom trenutku u kome se nalazimo, mi po ko zna koji put na delu imamo najbanalnije napade velikih 'patriota' na sopstvenu državu", poručio je Dabić.

Nikolić je ocenila da je "najveća laž" kada NADA, Dveri i Zavetnici kažu za sebe da su "državotvorna opozicija" i da je tačno da su oni opozicija Srbiji, "pod komandom neke druge države".

"Svaki dan im smeta jedina brana i jedina sigurnost za opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, predsednik Vučić. Čovek koji je vratio ovo pitanje za pregovarački sto i čovek zahvalujući kome je Srbija sačuvala, u prethodnih deset godina, mir", poručila je Nikolić.

Tomić je naveo da su se "politikanti i foliranti" okupili ispred Predsedništva da bi ko zna koji put dokazali da su ujedinjeni u mržnji prema Aleksandru Vučiću i da ih nije briga za narod na KiM i za Srbiju.

''Jasno se vidi ko se na političkoj sceni iskreno i otvoreno bori za opstanak KiM, za opstanak našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima i zato je na izborima dao apsolutnu podršku predsedniku Vučiću i njegovoj politici, jer je jedini lider koji se iskreno i svom snagom za to bori", smatra Tomić.

Đurić je optužila učesnike skupa da "kad god bilo ko pokuša da izvrši neki pritisak na Srbiju, njihovoj sreći nema kraja".

"Po sistemu - neka bude što gore Srbiji, samo da se oni dočepaju vlasti", navla je ona.

Istakla je da Srbi na KiM posebno znaju ko za njih radi, ko se bori i čuva njihove interese i da zato pružaju plebiscitarnu podršku Aleksandru Vučiću.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.