Članica Saveta REM-a: Obustaviti dalje emitovanje spota SNS-a

Izvor: RTS, 30.Maj.2020, 18:07

Članica Saveta REM-a: Obustaviti dalje emitovanje spota SNS-a

Obustava daljeg emitovanja predizbornog spota Srpske napredne stranke, u kojem je predsednik sa maloletnim detetom, dovoljna je i primerena, izjavila je članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Višnja Aranđelović, podsećajući da je pravilnikom tog regulatora zabranjeno korišćenje dece u političke svrhe.
Višnja Aranđelović je za Udruženje novinara Srbije rekla da je Pravilnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga jasan i da je prema njemu zabranjeno korišćenje dece u političke svrhe, bez obzira na to da li postoji saglasnost roditelja.
"Od momenta kada je SNS listu nazvao ‘Aleksandar Vučić - Za našu decu' službe za monitoring REM-a sa posebnom pažnjom posmatraju njihovu kampanju. Očekujem da će se ovo pitanje naći pred nama u nedelji koja sledi", kaže ona.
Ističe da brzina reagovanja REM-a ne zavisi jedino od rada službe, već i da su pojedini članovi Saveta zahtevali da materijal za sednicu dobijaju tri dana ranije, što njih kako se sada ispostavlja, kaže, usporava.
"Videćemo šta će reći izveštaj službe. Čini mi se da su ovaj spot emitovale sve televizije čiji rad prati REM u predizbornoj kampanji. Smatram da je obustava daljeg emitovanja spota sasvim dovoljna i primerena", rekla je Višnja Aranđelović.
"Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će SNS, čiji je on predsednik, povući predizborni spot sa detetom ukoliko državni organi tako odluče, kao i da je u ovom slučaju važna saglasnost roditelja, koju su oni imali", navodi UNS.
UNS je članovima Saveta REM-a uputio pitanja da se izjasne da li je emitovanjem ovog spota prekršen pravilnik, na koji način će REM u tom slučaju reagovati i da li će zabraniti njegovo dalje emitovanje ili pokrenuti postupak protiv televizija koje su ga prikazale.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Aranđelović (REM): Obustaviti emitovanje predizbornog spota SNS-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2020

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Višnja Aranđelović izjavila je danas da je pravilnikom REM-a zabranjeno korišćenje dece u političke svrhe i da bi obustava daljeg emitovanja spota u kojem je predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić sa maloletnim detetom,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.