Čiji su kadrovi gori DS ili SNS?

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiji su kadrovi gori DS ili SNS?

Beograd -- Najave rekonstrukcije vlade su političke, vezane za podele u SNS i potrebe Vučića da dovede svoje kadrove, kaže Borko Stefanović. SNS: Ima li gorih od DS.

Šef poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije rekao je danas da je problem SNS u nestručnosti kadrova, "koji imaju dobre ciljeve i nameru, ali nemaju stručnost, znanje i iskrenost da do toga dođu". "Koga god da izvučete i stavite u vladu, sigurni smo da neće doneti nov kvalitet građanima", dodao je Stefanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On smatra da je moguće da dođe i do rekonstrukcije vlade i do novih izbora jer će, kako je objasnio, rekonstrukcija imati isto dejstvo kao ona iz 2011. godine - neće imati dovoljno duboko i precizno dejstvo za interese građana.

"Ovo je pokušaj brutalne partizacije vlade i da se zataškaju katastrofalno loši kadrovi vladajuće koalicije, a pre svega SNS", kazao je Stefanović.

Upitan da li se može dogoditi da predsednik SNS Aleksnadar Vučić u vladu pozove bivše funkcionere DS, Stefanović je kazao da je to vrlo moguće, ali da "sve te političke vratolomije neće doneti boljitak za građane, jer cela vlada i koalicija ne dišu jedinstveno i nemaju dovoljno kompetentnosti i stručnosti da dođu do realizacije ciljeva".

SNS odgovara: Ima li gorih kadrova od DS-ovih

Na izjavu Stefanovića reagovala je Srpska napredna stranka koja je saopštila da su "stručnjaci" Demokratske stranke pljačkali građane, pustošili državnu kasu i od Srbije napravili zemlju nezapamćene nesigurnosti" i zapitala DS da li stvarno misli da od njihovih postoje gori kadrovi.

SNS je u saopštenju poručila DS "da se džaba nada da su svi isti kao oni - zajedljivi manipulanti i nadahnuti raspirivači mržnje prema svemu i svakome ko predstavlja napredak Srbije" i ocenila da DS ima neobjašnjivu potrebu da, demagoškim tezama, u evidentnom lečenju kompleksa, daje lekcije onima koji su njihova sušta suprotnost.

Naprednjaci su zapitali demokrate i "da li stvarno misle da na svetu postoje gori kadrovi od njihovih".

"Njihovi 'stručnjaci' neumorno su pljačkali građane Srbije, pustošili državnu kasu, sklapali sramne ugovore na štetu države i od Srbije napravili zemlju nezapamćene nesigurnosti", navode u SNS.

SNS smatra i da je predsednik DS Dragan Đilas "prava slika i prilika "demokratske“ tajkunizacije Srbije" i da je to čovek koji je "koristeći političke privilegije, za samo nekoliko godina stvorio biznis imperiju, a svojim bogatstvom i dan-danas smeje se u lice osiromašenim i opljačkanim građanima Srbije".

Naprednjaci konstatuju da je "na sreću vreme koje je DS uzalud potrošila građanima Srbije daleko iza nas" a da je SNS ta koja vraća nadu i čini maksimalne napore da Srbija konačno postane moderna, uređena, ekonomski snažna država.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS o najavi rekonstrukcije Vlade: SNS pokušava da zataška loše kadrove

Izvor: S media, 13.Mar.2013

Najave rekonstrukcije vlade su političke priče, vezane za podele u samoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i potrebe predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića da dovede svoje kadrove, izjavio je danas šef poslanika Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović..."Njihov problem (SNS) je u nestručnosti...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.