CeSID: SNS 52,6%, cenzus za SPS, SRS i DS

Izvor: Press, 24.Apr.2016, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CeSID: SNS 52,6%, cenzus za SPS, SRS i DS

Koalicija oko SNS je dobila 52,6 odsto glasova, a u parlament će ući još liste oko SPS, SRS i DS, navode rezultati CeSID na osnovu 18% izbornih mesta.
Foto:B92.net
Prema drugom preseku rezultata vanrednih parlamentarnih izbora, lista koju predvodi Aleksandar Vučić je dobila većinsku podršku, njihovi doskorašnji koalicioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << partneri iz SPS i JS 12,9, koalicija stranaka oko Demokratske stranke 5,5, a van parlamenta će ostati DSS i Dveri (4,6%) i koalicija LDP, SDS i LSV sa 4,7. U Skupštinu će i SRS - 7,4 odsto podrške.
Van parlamenta ostaće i pokret Dosta je bilo, sa 3,2 odsto glasova. 

Bojan Klačar iz CeSID je u specijalnom programu B92 rekao da ovakve podatke treba uzeti sa rezervom i da su moguće promene. 

Posmatrači organizacije CRTA javili su da je do 19 sati na izbore izašlo 53,1 odsto birača upisanih u birački spisak. Prema podacima Centra za slobodne izbore i demokratiju ukupna izlaznost na izborima do 19 sati je 52,9 odsto. 

Prethodno je Republička izborna komisija navela da je do 18 sati na birališta u Srbiji je izašlo 47,68 odsto upisanih birača. 

U centralnoj Srbiji do 18 sati izašlo je 47,44 odsto, u Vojvodini 48,34 odsto, a u Beogradu 47, 14 odsto upisanih birača, rekao je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.