Čačak: Vlast puca bez kvoruma

Izvor: Večernje novosti, 24.Okt.2015, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Vlast "puca" bez kvoruma

NEMA više vladajuće većine u Čačku. Izlaskom sedam odbornika SNS iz vlasti, te napuštanjem sednice opozicionih odbornika vlastodršci su ostali bez kvoruma, pa je predsednik Skupštine grada, Veljko Negovanović, nezakonito je pribegao glasanju za izbor vršioca dužnosti direktora JP "Gradac". Ovako je, juče, Negovanovićev potez u lokalnom parlamentu prokomentarisao lider pokreta Dveri, Boško Obradović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << - Kada je prebrojavanjem prisutnih utvrđeno da vlast nema kvorum, postalo je jasno da se vladajuća koalicija u Čačku raspala. Predsednik Skupštine je saopštio da se zasedanje prekida i da se ne zna kada će uslediti nastavak, pa verujem da smo na korak od smene braće Ilić, posle dve decenije njihove vlasti u Čačku - istakao je Obradović koji je, kao poslednji koji je diskutovao po tački dnevnog reda koja se ticala imenovanja v. d. direktora JP "Gradac", zatražio da se pre glasanja utvrdi kvorum. Potom je za govornicu izašla dr Slavica Dragutinović, predsednica Kadrovske komisije koja se tu nalazila u svojstvu predlagača, a Negovanović se oglušio o Obradovićeve reči i - bez prebrojavanja - predlog stavio na glasanje. To je izazvalo gnev članova Dveri, koji su blokirali sto za kojim sedi predsedavajući, pa je on morao da prekine sednicu... S druge strane, prvi čovek lokalnog parlamenta kaže da Obradović jeste tražio utvrđivanje kvoruma, ali u toku diskusije, a za diskusiju, ističe, on nije potreban. - Posle izlaganja dr Dragutinović niko nije tražio utvđivanje kvoruma i ja sam predlog stavio na glasanje - objašnjava Negovanović. Narodni poslanik SNS, dr Aleksandar Radojević - koji je izašao iz skupštinske sale, zajedno sa još šest odbornika naprednjaka - dodaje da za predloženi izbor novog direktora JP "Gradac" nije glasalo čak devet od ukupno 13 odbornika naprednjaka, pa ocenjuje da se ovde radi o "klasičnoj hajdučiji predsednika Skupštine". I Pokret socijalista, koji je u koaliciji sa SNS, najoštrije osuđuje ponašanje predsednika Skupštine grada, Veljka Negovanovića, koji - kako ističe Bratislav Jugović, potpredsdenik ove stranke - svojim nečinjenjem dovodi u pitanje odluku o imenovanju direktora toliko pominjanog javnog preduzeća. Kaže, zbog nepodnošljive atmosfere koju Negovanović proizvodi u koaliciji, predložiće SNS izlazak iz vlasti u Čačku. SCENARIO - DOSADAŠNjA vlast će sada pokušati da promeni odluku sedam odbornika SNS i da kupi odbornike opozicije, kako bi obezbedila kvorum za nastavak sednice. Ako do obezbeđivanja kvoruma dođe, jasno će biti da se prodao neko od sedam odbornika naprednjaka, ili da se je to učinio neko od opozicionih predstavnika. "Reflektori" javnosti su od večeras upaljeni i pratićemo svaki pokušaj nasilnog održavanja vladajuće većine - najavljuje Obradović.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Čačanska vlast bori se za kvorum

Izvor: Politika, 24.Okt.2015

Predsednik Skupštine grada tvrdi da je direktor JP „Gradac” izabran po poslovniku, Dveri objavile da se vladajuća koalicija raspala..Čačak – Najnovija sednica gradske skupštine u Čačku preksinoć je završena pre vremena, jer se kvorum raspao posle glasanja za postavljenje novog direktora...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.