Budžet arče za bahanalije

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Jan.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet arče za bahanalije

Povereništvo SNS-a u Vranju 16. januara optužilo je u saopštenju za javnost rukovodstvo grada za rasipništvo, arčenje budžetskih para za bahanalije i novu spiralu korupcije.

Povod za burno reagovanje Saveta za borbu protiv korupcije je najava gradskih vlasti da će predstojeći koncert Gorana Bregovića 15 anonimnih sponzora da plati 29.000 evra.

Vranjski naprednjaci kivni su na lokalne vlastodršce >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i zbog arčenja oko 10.000 evra za organizovanje skupog novogodišnjeg koktela,na kojem se u privatnoj kafani gostilo više od 500 političara, privrednika, lekara, novinara.

- Postavljamo pitanje: zašto sponzori koncerta Gorana Bregovića žele da budu anonimni. Da li ja zaista u pitanju čovekoljublje i altruizam, ili nešto sasvim drugo. Od gradskih vlasti zahtevamo da objave imena donatora koji su finansirali doček Srpske nove godine i nastup folk pevačice Ljupke Stević. Anonimni donator za uzvrat od lokalne političke kamarile nešto očekuju. Zbog čega darodavci ne stipendiraju najbolje student i učenike. Ako su već toliki dobrotvori zašto anonimni sponzori ne ulažu novac u humanitarne akcije. Sve ovo je samo još jedan dokaz da kod “drugova” nema političke volje i želje za borbu protiv korupcije, jer su njen sastavni deo. Vlast mora da bude transparentna i obelodani imena sponzora “kulturnih” manifestacija. U našoj sumornoj stvarnosti nema besplatnog ručka, koncerta. Građani zaslužuju bar malo istine od vas, jer je sve izraćenija nova spirala korupcije - navodi se u saopštenju vranjskih naprednjaka.

Gradonačelnik Zoran Antić rekao je da će povodom Dana grada Goran Bregović i njegov Orkestar za svadbe i sahrane da zabavljaju Vranjance 30. januara u Hali sportova. Za honorar će sponzori da obezbede 26.000, a za ozvučenje i binu tri hiljade evra.

- Ništa ne krijemo. Za finansiranje Bregovićevog koncerta javilo se 15 firmi iz vranjskog kraja. Sponzori insistiraju da budu anonimni. Ispunjavamo njihovu želju. Ukoliko sponzori u međuvremenu odluče suprotno, objavićemo njihova imena - rekao je gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Naprednjaci su upozorili gradske vlasti na (ne)svrsishodnost organizovanja velikog novogodišnjeg koktela SPS-a u restoranu A2 u Vranju u trenutku kada su zbog mera štednje zaposlenima u javnom sektoru smanjene plate.

Ako oduzmemo samopromociju SPS-a i pripreme pred predstojeće lokalne izbore, ne vidimo ni jedan validan razlog za trošenje budžetskog novca u vreme štednje i smanjenja plata zaposlenima u javnom sektoru, ističe se u saopštenju Saveta za borbu protiv korupcije SNS-a u Vranju.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

SNS: Siromašnim građanima hleba i igara

Izvor: juGmedia, 17.Jan.2015, 12:09

VRANJE –  Savet za borbu protiv korupcije Srpske napredne stranke (SNS), povereništva u Vranju oglasio se oštrim saopštenjem za janost u kome kritikuje održavanje koncerata i manifestacija u gradu.„Hleba i igara za naše siromašne građane, prvi je zaklјučak ovakvog poteza naše lokalne vlasti....

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.