Bolesni umovi upućuju pretnje deci predsednika

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bolesni umovi upućuju pretnje deci predsednika"

Brojna reagovanja povodom pretnji upućenih deci predsednika države Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Pojedini mediji preneli su da je na tvit na zvaničnom nalogu predsednika Srbije, u kojem je Vučić juče poručio koliko je važno bilo privući kineske investicije u Srbiju, odgovorio jedan korisnik pod pseudonimom i uputio pretnje Vučićevoj deci.

Brojni funkcioneri >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << SNS i Vlade Srbije osudili su te pretnje.

Ministarka pravde i funkcionerka SNS Nela Kuburović je ocenila da najgore i najbrutalnije uvrede na račun predsednika države i članova njegove najbliže porodice - dece, mogu da upute "samo bolesni umovi, kojima mesto nije u društvu".

"Ovakve najvulgarnije reči i vređanja, prevazilaze svaku granicu političkog dijaloga i kritike i predstavljaju najozbiljniji alarm i nadležnim državnim organima, ali i medicinskim ustanovama da preispitaju ponasanje ovakvih ljudi, koji jedino mogu doći iz kruga Specijalne zatvorske bolnice i kriminalnog SZS", navela je Kuburović u pisanoj izjavi.

Ona smatra da građanima Srbije odavno više nema potrebe da neko objašnjava ko je ko, i šta ko radi u ovoj državi, jer, kako naglašava - pojedinci to čine sami za sebe.

Ministar finansija Siniša Mali osudio je pretnje upućene deci predsednika Aleksandra Vučića i izrazio uverenje da će nadleži organi istraziti taj slucaj i da će krivci biti privedeni pravdi.

"Mržnja koju opozicija oseća prema predsedniku Vučiću prelazi sve granice normalnog i prelazi u svojevrsno ludilo, gde se više ne bira ni rečnik, ni metode, a ni mete. Sada su se ustremili na njegovu porodicu i decu, koju zasipaju monstruoznim pretnjama, što zaslužuje najstrašniju osudu", naveo je Mali u pisanoj izjavi.

Pretnja "metkom u čelo" Vučiću

I predsednica Skupštije Maja Gojković danas je "najoštrije osudila bolesne i monstruozne pretnje upućene deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

Ona je pozvala nadležne organe da hitno reaguju u skladu sa zakonom, kao što bi to bio slučaj u svakoj demokratskoj državi kada se preti porodici predsednika.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.