Bojkotovati kosovske izbore

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojkotovati kosovske izbore

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da ta partija građanima na Kosovu i Metohiji ne savetuje da izađu na vanredne parlamentarne izbore, koje su za 13. februar 2011. godine raspisale prištinske institucije, ali da ih, ukoliko to učine, neće osuđivati.

"To im je naš savet, ali i ako ne budu poslušali nemamo prva da se ljutimo, jer mi tamo ne živimo", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Nikolić, odgovarajući na pitanja novinara posle razgovora sa šefom misije OEBS-a u Srbiji Dimitrisom Kipreosom.

Kosovski Parlament se raspušta

Šef naprednjka je dodao da je na gradjanima koji žive u južnoj srpskoj pokrajini da odluče da li će izaći na izbore i da ta stranka nije u poziciji da im naredi da to ne čine.

"Srbija se polako udaljava od njih, nemaju zaštitu državnih organa, a Albanci to koriste", dodao je Nikolić, napomenuvši da institucije jednostrano proglašene države Kosovo rade i ono što je posao srpskih lokalnih samouprava, poput izgradnje i popravke infrastruktrure.

Jedinstvena Rusija i SNS potpisale sporazum o saradnji

Odgovrajući na pitanja novinara, predsednik SNS je rekao da će naprednjaci u Kosovskoj Mitrovici, koju su lokalnu vlast formirali sa odbornicima D S S-a i dvojicom odbornika SDPS-a Rasima Ljajića koji se se priključili narodnjačkom bloku, imati njegov blagoslov.

Nikolić je kazao da kao lider stranke, po Statutu, mora da odobri svaku koaliciju i da će koalicija u Kosovskoj Mitrovici imati njegov blagoslov, ali da će opštinski odbor SNS-a u Mitrovici snositi odgovornost za eventualne propuste.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.