Bogdan Laban novi gradonačelnik Subotice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2016, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdan Laban novi gradonačelnik Subotice

Bogdan Laban iz Srpske napredne stranke (SNS) izabran je danas za novog gradonačelnika Subotice. Većinom glasova odbornika subotičke Skupštine izabrana je i zamenica gradonačelnika, Timea Horvat iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), kao i novo Gradsko veće koje će činiti još sedam članova iz redova SNS, SVM, Pokreta socijalista (PS) i Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS).

Dosadašnji direktor preduzeća EPS distribucija i predsednik Gradskog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srpske napredne stranke, magistar ekonomije Bogdan Laban novi je gradonačelnik Subotice.

Pored njega, podršku 48 od 67 odbornika dobili su i nova zamenica gradonačelnika Timea Horvat, kao i članovi novog gradskog veća – Nemanja Simović (SNS, zadužen za sport i omladinu), Nebojša Daraboš (SNS, za turizam, investicije i međunarodnu saradnju), Ilija Đukanović (PS, za oblast zdravstva i socijalne zaštite), Nataša Aleksić (SDPS, za obrazovanje), Miroslava Babić (SNS, za kulturu), Akoš Ujhelji (SVM, za privredu) i Šimon Ostrogonac (SVM, za poljoprivredu).

"Prioriteti su da nastavimo stvaranje novih i boljih poslovnih ambijenata za otvaranje novih radnih mesta, dovođenje novih investitora, proširenje industrijske zone u slobodnoj zoni u Malom Bajmoku, ulaganje u turističku banju Palić, kao i komunalna i saobraćajna infrastruktura", rekao je Laban.

Opozicioni Pokret za građansku Suboticu je na današnjoj sednici izneo niz zamerki na proceduru izbora nove izvršne vlasti i personalna rešenja.

"Prvih godinu dana će pokazati da li ovaj saziv skupštinske većina ima kapaciteta da kvalitetno rukovodi gradom, to ćemo videti. A, Pokret za građansku Suboticu će ostati i dalje konstruktivna opozicija, kao što smo se i danas pojavili, i tako će biti i u buduće", rekao je lider ovog pokreta Jene Maglai.

Politički predstavnici Hrvata negoduju zbog odsustva predstavnika njihove zajednice u izvršnoj vlasti.

"Tim pre jer je pre tri dana u ovom istom prostoru potpisano i rečeno nešto sasvim drugo, a to je da će predstavnici, pre svega budući da je o tome bilo reči, hrvatske nacionalne zajednice biti u prilici da budu učesnici u donošenju odluka i biti zastupljeni", rekao je Tomislav Žigmanov, predsednik DSHV.

Odbornici su na današnjoj sednici izabrali i Veljka Vojnića iz SNS-a za zamenika predsednika Skupštine, a takođe je doneta i odluka o dodeli priznanja "Dr Ferenc Bodrogvari" čiji su ovogodišnji laureati Monika Čik, Željka Zelić i Natalija Raičević.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Subotica dobila gradonačelnika, Bogdana Labana podržao i deo opozicije

Izvor: Blic, 23.Jun.2016

Mr Bogdan Laban, dosadašnji direktor EPS i predsednik GO SNS, izabran je za novog gradonačelnika Subotice...Tajnim glasanjem 67 odbornika, od 62 važeća listića, 48 je glasalo za, a 14 protiv...Pre izbora novog rukovodstva grada, podršku Bogdanu Labanu dala je i opozicija, a prvi je to uradio bivši...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.