Subotica dobila gradonačelnika, Bogdana Labana podržao i deo opozicije

Izvor: Blic, 23.Jun.2016, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica dobila gradonačelnika, Bogdana Labana podržao i deo opozicije

Mr Bogdan Laban, dosadašnji direktor EPS i predsednik GO SNS, izabran je za novog gradonačelnika Subotice.

Tajnim glasanjem 67 odbornika, od 62 važeća listića, 48 je glasalo za, a 14 protiv.

Pre izbora novog rukovodstva grada, podršku Bogdanu Labanu dala je i opozicija, a prvi je to uradio bivši gradonačelnik Jene Maglai, koji je rekao da je Laban najbolji izbor, ali da je razočaran u izbor pojedinih članova Veća, jer je očekivao više stručnih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a manje stranačkih ljudi.

Tomislav Žigmanov (DSHV) zamerio je novoj vlasti što u izvršnoj vlasti nema nijednog predstavnika hrvatske nacionalne zajednice.

U prvom obraćanju Laban je rekao da mu je prioritet da nastavi da stvara nove i bolje poslovne ambijente za što više novih radnih mesta, dovođenje novih investitora, proširenje industrijske zone, ulaganje u banju Palić i obnova saobraćajne infrstzrukture.

- Potrebno je urgetno sanirati infrastrukturu, pojedine škole. Jedan od prvih zadataka je uređenje ulica u Tavankutu pošto kada smo obilazili mesto sa premijerom Aleksandrom Vučićem, on nije bio zadovoljan kako izgledaju ulice i saobraćajnice. Ali postoje problemi i u Hajdukovu, Žedniku, Paliću i svi će imati podjednak tretman – poručio je Laban.

On je još rekao i da je SNS moderna stranka u kojoj su članovi predstavnici svih nacionalnih zajednica i  nikome nikada neće nikada prebrojati krvna zrnca, već će svi zajedno učestvovati u vlasti.
Pogledaj vesti o: Subotica,   EPS,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.