Bivši predsednik Blaca nepravosnažno osuđen na 4 meseca zatvora, uslovno na godinu dana

Izvor: JužneVesti.com, 09.Mar.2021, 13:46

Bivši predsednik Blaca nepravosnažno osuđen na 4 meseca zatvora, uslovno na godinu dana

Zbog nenamenskog korišćenja budžetskih sredstava, nepravosnažnom presudom Višeg suda u Nišu, bivši predsednik Opštine Blace Zoran Jozić osuđen je na 4 meseca zatvora, uslovno na godinu dana.

Prvostepena presuda je doneta u niškom Višem sudu, a kako je potvrđeno Južnim vestima, predmet je po žalbi trenutno u Apelacionom sudu, gde najavljuju konačnu presudu za desetak dana.

Predmet je po žalbi primljen decembra 2020. godine i u narednom periodu može >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se očekivati konačna presuda. Ono što sada možemo potvrditi je da je prvostepena presuda osuđujuća – rekli su u niškom Apelacionom sudu.

Inače, kako saznajemo za krivično delo koje se Joziću stavlja na teret može biti osuđujuća kazna zatvora do jedne godine ili novčana kazna. Za šta je Jozić konkretno optužen, za sada nije poznato.

Jozić se prethodnih desetak godina aktivno bavi politikom i u jednom periodu je bio narodni poslanik Srpske napredne stranke u republičkom parlamentu, a posle aprilskih izbora 2016. obavljao je funkciju predsednika Opštine Blace do 2018. godine.

Nakon unutarstranačkih sukoba i posete čelnika SNS-a, Jozić najpre napušta stranku, a zatim i podnosi ostavku na mesto predsednika Opštine, a Opštinski odbor naprednjaka se raspušta i njime do danas upravlja povereništvo koje je postavljeno sa vrha stranke.

Zoran Jozić se u međuvremenu na poslednjim izborima "seli" u Socijalističku partiju Srbije i trenutno je predsednik opozicionog odborničkog kluba ove stranke koja ima 5 od ukupno 25 odbornika, koliko broji lokalni parlament.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.