Biće OZBILJNIH PROMENA, Dačiću život fotelja!

Izvor: Mondo, 20.Apr.2016, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Biće OZBILJNIH PROMENA, Dačiću život fotelja!"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti ozbiljnih promena u Srpskoj naprednoj stranci i Vladi ako pobedi na izborima 24. aprila.

Foto: Tanjug, Zoran Žestić

"Daću sve od sebe da dođe do promena koje su neophodne za bolje, snažnije, energičnije funkcionisanje vlade u budućnosti ukoliko se dogodi da dobijem poverenje naroda", rekao je Vučić u intervjuu za "Nedeljnik".

Upitan da li će biti korenitih promena posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izbora, Vučić je rekao da hoće. "Ukoliko dobijemo na izborima, svakako će biti ozbiljnih promena. Sasvim sigurno i u stranci i u Vladi".

Vučić je rekao da je veoma teško ponovo praviti koaliciju sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i da je Dačiću "fotelja život".

"Mi nemamo isti odnos prema foteljama. Njemu je fotelja život, a meni je život Srbija. U pravom smislu reči", rekao je Vučić.

Premijer je kazao da nije bilo nikakve potrebe da Dačić bude deo aktuelne vlade, da bude zamenik premijera, da vodi spoljne poslove, i to u godini u kojoj Srbija predsedava OEBS-u.

"Izvanredna prilika za promociju, je l' tako? Dobili su energetiku i rudarstvo kao možda najvažnije ministarstvo, resor poljoprivrede, svuda po dubini državne sekretare i pomoćnike ministara", rekao je Vučić i dodao da Dačić govori saradnicima da pričaju protiv Vučića a da će on onda da kaže da je protiv toga.

"A onda ću da izađem sa još gorom tezom - e, Vučiću, bolji sam ti ja nego Pajtić i Čeda, da bi naprednjacima zapravo poručio - Vučić je isti kao Pajtić, Tadić ili Čeda, svejedno mi je. Ja jesam glup, ali nisam toliko glup", kazao je Vučić.

On je rekao da misli da je imao do sada u savremenom političkom životu najčistiju kampanju i da će zato doneti odličan rezultat.

"Ni o kome nisam ružno govorio, ni na jednom skupu, mislim da sam ih pomenuo dva ili tri puta u ovoj kampanji. A samo su lideri - ako im izračunate po skupovima i po onome što su govorili u najnegativnijem svetlu - moje ime izgovorili negde oko 36.000 puta. Dva ili tri puta u odnosu na 36.000 puta govori o njihovoj politici nemoći", rekao je Vučić.

VUČIĆ ZA ROJTERS: NOVI TALAS PRIVATIZACIJA

U intervjuu agenciji Rojters, Vučić je najavio novi talas privatizacije državnih preduzeća, koja su u gubicima, ukoliko pobedi na izborima.

On je rekao da će učiniti sve što je potrebno da bi dobio "zeleno svetlo" Međunarodnog monetarnog fonda za svoju ekonomsku politiku.

Britanska agencija navodi da će prema istraživanjima javnog mnjenja Vucćić obezbediti novi četvorogodišnji mandat na opštim izborima, kao i da su izbori sazvani dve godine pre redovnog održavanja, pošto je "premijer ocenio da mu je novi mandat potreban da bi nastavio reforme i završio nedavno započete pregovore o ulasku Srbije u Evropsku uniju".

"Situacija je nešto bolja, ali ne dovoljno. Želimo da završimo proces privatizacije, ubrzamo privatne investicije i da, pre svega, podignemo preduzetnički duh kod ljudi", izjavio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Dačiću je fotelja život, a meni je život Srbija

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je „ozbiljne promene“ u Vladi Srbije i Srpskoj naprednoj stranci ako pobedi na izborima 24. aprila. On je rekao da je veoma teško ponovo praviti koaliciju sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i da je Dačiću "fotelja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.