Bez tendera nema ni plaćanja

Izvor: juGmedia, 21.Nov.2013, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez tendera nema ni plaćanja

MEROŠINA – Predsednik opštine Bojan Nešić (SNS) iz straha od krivične odgovornosti, ne sme da plati račune koje je ispostavila Direkcija za izgradnju jer predhodno nije sprovedena tenderska procedura.

Zatražio je vanrednu kontrolu državnih revizora, koji treba da utvrde da li u poslovanju Direkcije ima prekršajne ili krivične odgovornosti.

S druge strane, prošli su svi rokovi, pa Ministarstvo finansija neće lokalnoj samoupravi „prebaciti“ novac, što >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u praksi znači – potpunu finansijsku blokadu!

Ovakav razvoj događaja dodatno destabilizuje političku situaciju u opštini sa 16.000 stanovnika, u kojoj je – za samo godinu i po – na vlasti čak treća „garnitura“.

„Po RINO obrascu, imali smo rok od 45 dana da platimo račune, ali nisam želeo da stavim svoj potpis jer su neki radovi izvedeni bez raspisivanja tendera“, objasnio Nešić kojeg je nova skupštinska većina, sačinjena od SNS i SPS, pre samo desetak dana imenovala za predsednika.

- Zato sam pozvao revizore koji će do petka završiti izveštaj i očekujem da preduzmu sve potrebne korake kako bi Merošina izašla iz ove blokade. Inače, očajan sam zbog ovakvog razvoja događaja, tim pre što sam bivše koalicione partnere iz URS konstantno upozoravao da povedu računa o tome kako funkcionišu preduzeća koja vode njihovi kadrovi.

Računi koji su stigli za naplatu trenutno iznose oko deset miliona dinara, ali Nešić strahuje da to, možda, neće biti i konačna cifra. Jer, sledeći za kontrolu biće dom zdravlja koji će, takođe, za nekoliko miliona „probio“ budžet…

POSLE lokalnih izbora, vlast su formirali SPS, DS i URS, ali su – prošlog decembra – Ujedinjeni regioni Srbije i SNS napravili novu skupštinsku većinu. Sada je na vlasti koalicija naprednjaka i socijalista, a Nešić, koji je prethodno bio predsednik Skupštine, tvrdi da mu je bila onemogućena kontrola izvršenja budžeta.

Inače, pre mesec dana uhapšena je grupa funkcionera SPS, predvođena bivšim predsednikom opštine Slobodanom Todorovićem, ali su posle dva dana pušteni iz pritvora, a istraga je još u toku.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.