Beogradski SNS ne podržava ideju o naplaćivanju ulaza na Kalemegdan

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2017, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski SNS ne podržava ideju o naplaćivanju ulaza na Kalemegdan

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas ne podržava ideju o naplaćivanju ulaza na Kalemegdan.

SNS je u saopštenju ocenio da Kalemegdan kao "nacionalno blago i jedan od simbola Beograda", treba da bude dostupan svim građanima Beograda, Srbije i turistima.

"Dok god Srpska napredna stranka ima većinu u Skupštini Beograda, takva odluka neće biti doneta", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << piše u saopštenju.

Ranije je i gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić demantovala navode pojedinih medija da će ulaz na Kalemegdan biti naplaćivan.

"Nedopustivo je da je nešto što je bilo na razini razgovora i ideje, u medijima preneto kao odluka. Naprosto je bilo reči o tome da je u svetu to česta praksa, ali odluka o tome neće zavisiti od preduzeća koje se o tvrđavi stara niti od bilo čijih afiniteta", navela je Ivona Jevtić a preneo Beoinfo.

Ona je dodala da se bilo kakve odluke o Beogradskoj tvrđavi i Kalemegdanu "nikako neće donositi bez konsenzusa svih relevantnih institucija, kako na državnom tako i na gradskom nivou".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.