Izvor: JUGpress.com, 20.Jul.2020, 15:10

Behljuli: Bilo bi dobro da SNS bude u lokalnoj vlasti u Bujanovcu

BUJANOVAC

 Preporučljivije bi bilo da Bujanovac, kao multietnička opština, ima i multietničku vlast „, rekao je za JUGpress vlasnik TV Spektri iz Bujanovca Nedžat Behljuli.

On se „nada da će  tako i da bude“.

„U toku je formiranje vlasti, još nije zakazana konstitutivna  sednica Skupštine,  jedino što se do sada zna to je da Demokratska  partija Nagipa Arifija,  kao pobednik na lokalnim izborma,  osigurala večinu sa albanskim strankama“, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rekoi je Behljuli.

On tvrdi da je „po njihovom sporazumu,  u koji sam ja imao uvid, ostavljena mogučnost da SNS može da im se prdruži po onom ključu koji funksioniše u Bujanovcu os  2002 godine da podela vlasti bude 60 % za Albance i 40 % za Srbe“.

Behljuli je dodao da u Bujanovcu lokalna vlast u poslendjih 18 godina tako funksioniše.

On „lično misli“  da če i SNS biti na vlasti u Bujanovcu.

„To bi bilo vrlo značajno za našu  opštinu jer će oni biti nosioci republičke vlasti bez čije pomoči će naša opština mati ozbiljnih problema jer,  kao što znamo,  siromašni opštinski budžet se dopunjuje iz  republičkog budžeta“, rekoa je Behljuli.

On je dodao i da je „veoma važno da SNS bude deo lokalne vlasti  kako bi , eventualno,  i tri albanska narodna poslanika  participirala dajuči podršku republičkoj Vladi „.

Behljuli kaže da ima još razloga za to da SNS bude u lokalnoj vlasti u Bujanovcu jer „ lokalni ekonomski razvoj i dolazak nekog stranog investitora direkto zavisi od podrške i lobiranja od nadležnih ministarstva“.

„Inače, smatra on, Opština Bujanovac je isuviše  mala i nebitna u postizanju eventualnog konačnog političkog trajnog dogovora izmedju Beograda i Prištine jer i u dosadašnjim pregovorima Albanci iz Preševske doline nisu bili pozvani na pregovore koje Srbija i Kosovo vode več nekoliko godina“, rekao je Behljuli.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Behljuli: Bujanovcu je potrebna multietnička vlast

Izvor: Danas, 20.Jul.2020

Preporučljivije bi bilo da Bujanovac, kao multietnička opština, ima i multietničku vlast, rekao je za FoNet vlasnik TV Spektri iz Bujanovca Nedžat Behljuli i izrazio nadu da će tako i da bude.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.