Barikada kod Rudara ostaje

Izvor: B92, 10.Avg.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barikada kod Rudara ostaje

Beograd -- Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je u Beogradu da će Srbi ostati na barikadi kod Rudara do ispunjenja zahteva.

On je rekao da Srbi traže vraćanje stanja na prelazima Branjk i Jarinje pre 25. jula odnosno odluke Prištine da preuzme kontrolu na tim punktovima.

"Narod na barikadama je rešen da sačuva svoja ognjišta i porodice i od države Srbije očekuje odlučniju odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Pantić na konferenciji za štampu SNS u Beogradu.

On je rekao da je sporazum Vlade Srbije sa Kforom "neprihvatljiv za kosovske Srbe, jer se njim ispunjavaju svi zahtevi Prištine" i dodao da Kfor blokadom podržava odluku kosovskih vlasti o zabrani uvoza robe iz Srbije.

Prema rečima Pantića, odbornici četiri opštine severnog Kosova su bili dovedeni u nezavidan položaj - da moraju da prihvate sporazum - a to je pitanje, koje kako je rekao, treba da reše Vlada i Skupština Srbije.

Današnjoj konferenciji je prisustvovao i predsednik Odbora SNS kosovskomitrovačkog okruga Bojan Jakovljević, koji je apelovao na jedinstvo svih predstavnika Srba sa severa Kosova.

Jakovljević je naveo da je u javnosti bilo mnogo manipulacija oko sadržaja sporazuma sa Kforom.

Srbi u Leposaviću i Zupču su noćas počeli da uklanjaju svoje drumske barikade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Jarinje

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.