Bajatović ne treba da bude tema

Izvor: B92, 14.Avg.2013, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bajatović ne treba da bude tema"

Beograd -- Aktuelni politički trenutak nalaže da se ne bavimo neodgovornim licitiranjem i feudalizacijom Vlade, već da pronađemo funkcionalni model, kaže Branko Ružić.

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije i šef poslaničke grupe SPS u Skupštini za "Danas", odgovarajući na pitanje ima li istine u tvrdnjama pojedinih medija da socijalisti i naprednjaci vode tihi rat oko MUP-a, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se jasno zna ko je u sistemu bezbednosti države zadužen za koji segment.

Ružić navodi da Predsedništvo SPS veoma pozitivnom ocenom vrednovalo celokupan rad svojih ministara i činjenica je da neki od njih neće biti ministri u rekonstruisanoj Vladi govori samo o visokom stepenu odgovornosti koji ljudi u SPS nose i želji da se u novom ruhu prilagode novonastaloj opštedruštvenoj situaciji i realizaciji ciljeva.

On je kazao da i dalje zastupa stav da direktor Srbijagasa Dušan Bajatović ne može da bude tema rekonstrukcije Vlade

"Ja lično zastupam taj stav, a ukoliko postoji neka argumentacija „kontra“, spreman sam da je detaljno analiziram i dam kontraargumentaciju. SPS za sada tu temu nije razmatrao niti smo smatrali da je potrebno, imajući u vidu značaj projekata kojima Bajatović rukovodi", naveo je Ružić i dodao da je od eventualne premijerske funkcije najvažnije da Vlada svojom strukturom i personalno može da odgovori na sve prepreke koji su pred njom.

Ružić je rekao da je odlična ideja koju je inicirao Vučić o angažovanju inostranih stručnjaka i da SPS tu ideju podržava jer je važno teorijsko znanje uvesti u srpsku praksu.

On je kazao i da saradnja socijalista i naprednjaka na lokalnom nivou "odlična uz manje oscilacije, zbog lokalnih specifičnosti i sujeta pojedinaca".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ružić: Bajatović ne treba da bude tema rekonstrukcije

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Avg.2013

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić kaže da aktuelni politički trenutak nalaže da se u koaliciji ne bave neodgovornim licitiranjem i feudalizacijom Vlade, već da pronađu funkcionalni model.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.