Babić: SNS ukazuje na potrebu promena

Izvor: RTS, 19.Maj.2013, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić: SNS ukazuje na potrebu promena

Povodom ocene predsednika URS-a Mlađana Dinkića da su potrebni prevremeni izbori u Beogradu i Vojvodini, poslanik SNS-a Zoran Babić rekao je da ta stranka mesecima ukazuje na "alarmantno stanje" u gradskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upravi Beograda i javnim preduzećima, kao i na "kriminalne radnje" pokrajinske vlade.

Srpska napredna stranka već mesecima ukazuje na potrebu promene vlasti i u Beogradu, i u Vojvodini, i dobro je što to uviđaju druge političke stranke, rekao je poslanik SNS-a Zoran Babić.

Povodom današnje ocene predsednika Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađana Dinkića da su potrebni prevremeni izbori u Beogradu i Vojvodini, Babić je agenciji Beta rekao da SNS mesecima ukazuje na "alarmantno stanje" u gradskoj upravi Beograda i javnim preduzećima

čiji je osnivač Beograd, kao i na "kriminalne radnje" pokrajinske vlade koju predvodi Bojan Pajtić iz Demokratske stranke.

"Beograđani zaslužuju mnogo bolju i operativniju vlast. Beograd je stao zbog želje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da svu moć prikupi za sebe", ocenio je Babić i naveo da SNS ima plan decentralizacije, uz razvlašćivanje gradonačelnika Beograda i veća ovlašćenja opština.

On je naveo da gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je i predsednik DS-a, umesto o razvoju grada, više razmišlja o "poziciji kadrova sumnjivih diploma" kakav je Aleksandar Šapić.

"Glavni poslovi povereni su nestručnim ljudima, kao što je gradski menadžer Aleksandar Belić", dodao je Babić.

Babić je kazao i da se u poslednjih godinu dana promenila izborna volja građana Vojvodine jer su saznali da su milioni evra nestali kroz "Razvojnu banku Vojvodine" i "Fond za razvoj", i kroz razne "kriminalne radnje ljudi koji vode Vladu Vojvodine".

"Zbog toga vlada Bojana Pajtića nema legitimitet", rekao je Babić i podsetio da je SNS prikupila 200.000 potpisa Vojvođana za smenjivanje Pajtića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS: O izborima u Beogradu i Vojvodini posle analize

Izvor: RTS, 19.Maj.2013

O vanrednim izborima u Beogradu i Vojvodini - posle razgovora na stranačkim organima, rekao portparol SPS-a Đorđe Milićević. ..Socijalistička partija Srbije će stav o prevremenim izborima u Beogradu i Vojvodini zauzeti posle svoje analize, ako to pitanje bude potencirala vladajuća koalicija na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.