BIRODI traži od Agencije za sprečavanje korupcije da ispita navode da Vučić uredjuje medije

Izvor: Beta, 26.Maj.2023, 15:11

BIRODI traži od Agencije za sprečavanje korupcije da ispita navode da Vučić 'uredjuje medije'

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je danas Agenciju za istraživanje korupcije da ispita navode članice Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i nekadašnje savetnice u Predsedništvu Srbije, Stanislave Pak da predsednik Aleksandar Vučić "uredjuje sve medije" u zemlji.BIRODI je ocenio da takvi navodi ukazuju da je predsednik Republike prekršio član 40. Zakona o sprečavanju korupcije."Prema BIRODI analizama izveštavanja televizija sa nacionalnim pokrivanjem u okviru centralnih dnevnika tokom 2021. godine, BIRODI je došao do nalaza da je ton pozitivnog predstavljanja Aleksandra Vučića kao predsednika Republike u istim mesecima bio na istom visokom, odnosno niskom nivou. Ovaj nalaz govori da ove televizije imaju zajedničku uređivačku politiku", stoji u saopštenju.Članica Glavnog odbora SNS ranije je izjavila da Vučić "uređuje sve medije, od naslova, redosleda emisija, redosleda u informativnim emisijama"."Zato je sve i ovako kako izgleda", rekla je Pak.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BIRODI: Agencija za sprečavanje korupcije da proveri da li Vučić uređuje medije

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2023

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) traži od Agencije za sprečavanje korupcije da ispita navode da Vučić "uređuje medije".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.