BIRODI: Stariji i siromašnji gradjani, nižeg i sredenjeg obrazovanja najbrojniji glasači SNS-a

Izvor: Beta, 09.Jul.2019, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIRODI: Stariji i siromašnji gradjani, nižeg i sredenjeg obrazovanja najbrojniji glasači SNS-a

Stariji i siromašniji gradjani, nižeg i srednjeg obrazovanja, najbrojniji su medju glasačima Srpske napredne stranke (SNS), rezultati su istraživanja koje je sproveo Biro za društvena istraživanja (BIRODI), prenosi list Danas u izdanju za utorak.Istraživanje koje je BIRODI sproveo u aprilu i nakon majskih praznika, pokazuje da su to ujedno i "najverniji gledaoci televizija Pink i Hepi".Od ukupnog broja ispitanika, njih 1. 006, podršku SNS-u pruža 35, 4 odsto ispitanika, posle njih najbrojniji su oni koji neće glasati, njih 19,2 odsto, dok Savez za Srbiju (SzS) uživa podršku 10, 6 odsto ispitanih. Medju onima koji podržavaju SNS i Aleksandra Vučića, 58,7 odsto njih je starije od 65 godina, dok 32,6 odsto onih koji toj stranci pružaju podršku imaju izmedju 18 i 29 godina. Najviše glasača SNS uživa u istočnoj i južnoj Srbiji, a najmanje u Beogradu,  pokazali su rezultati do kojih je došao BIRODI.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Istraživanje: Kako izgleda prosečan glasač SNS-a

Izvor: B92, 09.Jul.2019

Stariji i siromašniji građani, nižeg i srednjeg obrazovanja, najbrojniji su među glasačima SNS, rezultati su istraživanja koje je sproveo BIRODI...Istraživanje koje je Biro za društvena istrživanja (BIRODI) sproveo u aprilu i nakon majskih praznika, pokazuje da su to ujedno i "najverniji gledaoci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.