BAHATI U SNS  Ko je sumnjiv

Izvor: Blic, 18.Jan.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAHATI U SNS Ko je sumnjiv

Glavno pitanje u SNS juče je bilo - na koga je premijer Aleksandar Vučić mislio kada je rekao da „više voli skupe satove i automobile nego da mu preduzeća postižu rezultate“.

Osim potpredsednice Vlade i SNS Zorane Mihajlović, koja je dobila packe zbog kritike predsednika Srbije Tomislava Nikolića u medijima, Aleksandar Obradović, direktor „Elektroprivrede Srbije“, juče se pominjao u kuloarima kao „glavnoosumnjičeni“ vlasnik skupih satova kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je premijer poslao jasnu poruku.

- Kada smo ulazili u Vladu, rekli smo da nećemo biti kao DS niti biznis stranka niti ćemo ličiti na one koji su rasturili zemlju. Nema više onakve bahatosti, ali je ima. Ali imamo ljudi koji više vole skupe automobile i satove nego da im preduzeća postižu rezultate - rekao je Vučić u delu sednice GO koji je bio otvoren za javnost.

Tačka na kritike

Zorana Mihajlović je na pitanje novinara da li će nastaviti sa kritikama predsednika Srbije Tomislava Nikolića u javnosti kratko odgovorila: „Juče smo stavili tačku na to. Mislim da sam već sve odgovorila“.

Upravo Obradović, koji je pre preuzimanja palice nad „Elektroprivredom“ vodio savet za elektroenergetiku SNS, nedavno je bio u žiži javnosti zbog kolekcije luksuznih časovnika „šopar“, „IWC šafhauzen“, „panerai“, ukupne vrednosti najmanje oko 50.000 evra. Reč je o „šoparu“ od roze zlata, dva „IWC šafhauzenu“ i satu marke „panerai“. Sem toga, Obradović u svom voznom parku ima „tojotu lend kruzer“ proizvedenu 2009. i „škodu superb“ iz 2010, koje ni da su polovne kupljene ne vrede manje od 60.000 evra.

Međutim, u krugovima bliskim Obradoviću kažu da je Obradović bio imućan čovek i pre dolaska u EPS, te da je radio u mnogim kompanijama u svetu i da ne veruju da je reč o njemu. Istina iz drugih razloga, ali pretpostavlja se da su na tapetu lidera SNS bili i Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine, kao i Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS.

- Nije logično da neki članovi GO provode svoje odmore u skupim letovalištima i zimskim centrima, a ne u Srbiji. To je nešto što građani ne žele da vide i to mora da se promeni ili ćemo da ih smenimo. Ko ne želi požrtvovanost, može slobodno da ide iz stranke - rekao je Vučić.

Da podsetimo, Gojkovićeva je letos odmor provela u Egiptu, a Babić u Turskoj. Međutim, Vučić je juče, završavajući deo sednice otvoren za javnost, rekao „o tome ćemo nasamo“, ali ko je zaista i dobio kritike nasamo na zatvorenom delu sednice ni juče nije bilo moguće saznati.

Nakon što je svim članovima SNS jasno potcrtano da će onom ko bude kritikovao druge članove slediti isključenje iz SNS, svi do jednog juče su mahom bili u gužvi, nedostupni i bez komentara. Ponavljali su da je „u danima pred nama, u kojima nam slede brojne reforme, jedinstvo bitno kako za stranku, tako i za državu“ i da „unutarstranačke stvari“ treba da ostanu unutar stranke.

Zorana Mihajlović se preispitala i izvinila

„Osetila sam potrebu da se izvinim građanima koji su možda pomislili da nam je bavljenje sobom možda važnije od njihovog dobra“, rekla je juče potpredsednica SNS Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je u petak bila najpre na meti lidera stranke Aleksandra Vučića na zatvorenoj sednici Predsedništva, a potom joj je i ostatak stranke sasuo u lice na sednici Glavnog odbora šta misli o njenim kritikama rada predsednika države Tomislava Nikolića u javnosti. Iako su uz nju i drugi bili na tapetu uz poruku da moraju da se bave samo rezultatima svojih resora, njeno ime jedino je koje je Vučić spomenuo obraćajući se članovima GO u delu otvorenom za javnost. Navedeno je da su stranački organi mesto za kritike kolega, a za svaki sledeći istup u medijima ovim povodom sledi isključenje iz stranke. Iako je govorio o svima uopšteno, Vučić je zatim i u jednom trenutku, i to pred kamerama rekao: „I u pravu je Zorana kada kaže da može da kaže sve što misli, ali zna se gde se to govori“. Ona je juče sazvala vanrednu konferencija u Vladi Srbije.

- Preispitivala sam se i odlučila da danas predstavim rezultate u svom resoru u 2014. godini i planove za sledeću godinu. Kada ste član SNS, koja ima reč „napredna“ u nazivu, morate stalno da se preispitujete i ja sam to uradila i dobro je da mi kao stranka imamo hrabrosti i smelosti da javno o tome pričamo. Na GO smo razgovarali o svemu, analizirali i preispitali se. Naš cilj je bolji život građana i želim da im se izvinim što su možda pomislili da se funkcioneri više bave sobom nego njihovim svakodnevnim problemima - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je predstavila rezultate svog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kako je rekla, „merljive i vidljive“ i, kako je navela, „kao što je i obećala“ građevinske dozvole se dobijaju za 28 dana, ukinuto je crno tržište u međunarodnom prevozu, napravljene su crne i bele liste firmi, deonica puta od Uba do Lajkovca završena je u predviđenom roku, kao i most Zemun-Borča.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.