Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Feb.2020, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić (Metla 2020): Gradjani da se pridruže da pobedimo režim

Član predsedništva Pokreta "Metla 2020" Novica Antić da se taj pokret bori da ode vlast Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pozvao gradjane da se pridruže u toj borbi i da pobede režim.

"Već 30 godina gledamo jedne te iste ljude na političkoj sceni, vreme je da svi oni odu", rekao je Antić na tribini Pokreta Metla u Somboru.

Antić je kazao da ne želi da mu dete jednog dana ode iz Srbije.

"Srbiju danas >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vodi jedan čovek, više ne postoji nijedna druga grana vlasti. To ćemo promeniti, i to možemo promeniti samo ako se borimo", zaključio je Antić.

Član predsedništva Pokreta i lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović istakao je da prvo što bi trebalo uraditi jeste donošenje zakona o poreklu imovine, ali takav koji bi se odnosio samo na nosioce javnih funkcija.

"Zakon koji bi imao retroaktivnu primenu na period od 1990. do danas. Dok se ne ispravi ta nepravda bogaćenja, neće biti pravde i solidarnosti u društvu", kazao je Jovanović.

On se još jednom založio za uvodjenje većinskog izbornog sistema, gde bi Srbija bila podeljena na 250 izbornih jedinica i gde bi se glasalo za ljude po imenu i prezimenu.

"Političke stranke danas funkcionišu kao male okupacione vojske i prave od građana robove. Ovom izmenom zakona bi razbili moć partija", zaključio je Jovanović.

Sledeća tribina Pokreta Metla biće održana 5. februara u Sremskoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.