Amerikanci poručili SNS: Možete u vladu, ali ne sa Koštunicom

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci poručili SNS: Možete u vladu, ali ne sa Koštunicom

Amerikanci su funkcionerima Srpske napredne stranke jasno poručili da je za tu administraciju neprihvatljiva vladajuća koalicija u kojoj su „oni koji su palili ambasade“. Administracija Sjedinjenih Američkih Država odgovornim za paljenje ambasade smatra Demokratsku stranku Srbije, što praktično znači da srpska vlada u kojoj bi bio i DSS ne bi imala podršku i partnera u SAD, prenosi list "Blic".

Ovaj stav je funkcionerima SNS na različitim nivoima do sada nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << puta prenet, i to prilikom više neformalnih kontakata i skupova.

- SAD nije protiv vlasti SNS jer se ova stranka nije pokazala nekooperativnom. SNS se distancirala od haškog lobija, nudi svoju saradnju. Stav SAD bilo bi pogrešno tumačiti kao mešanje u unutrašnja pitanja Srbije, ali jeste jasan signal da vlast u kojoj su i odgovorni za paljenje ambasade ne može očekivati pomoć Amerike, ali ni stranke u takvoj vladi - kaže sagovornik lista"Blic“.

Međutim, ovakva poruka Amerikanaca nimalo ne ide naruku naprednjacima, jer i te kako računaju na DSS. Bez ove stranke naprednjaci ne samo da praktično ostaju sami već i da dobiju oko 35 odsto glasova, koliko se procenjuje da najviše mogu da osvoje, ne bi mogli da formiraju vlast. Sadašnji partneri SNS su Pokret snaga Srbije Bogoljuba Karića i Pokret socijalista Aleksandra Vulina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.