Amerikanci poručili SNS: Možete u vladu, ali ne sa Koštunicom

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci poručili SNS: Možete u vladu, ali ne sa Koštunicom

Amerikanci su funkcionerima Srpske napredne stranke jasno poručili da je za tu administraciju neprihvatljiva vladajuća koalicija u kojoj su „oni koji su palili ambasade“, saznaje „Blic“ u diplomatskim krugovima. Administracija Sjedinjenih Američkih Država odgovornim za paljenje ambasade smatra Demokratsku stranku Srbije, što praktično znači da srpska vlada u kojoj bi bio i DSS ne bi imala podršku i partnera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u SAD.

Kako za „Blic" prenosi dobro upućeni izvor, ovaj stav je funkcionerima SNS na različitim nivoima do sada nekoliko puta prenet, i to prilikom više neformalnih kontakata i skupova.

- SAD nije protiv vlasti SNS jer se ova stranka nije pokazala nekooperativnom. SNS se distancirala od haškog lobija, nudi svoju saradnju. Stav SAD bilo bi pogrešno tumačiti kao mešanje u unutrašnja pitanja Srbije, ali jeste jasan signal da vlast u kojoj su i odgovorni za paljenje ambasade ne može očekivati pomoć Amerike, ali ni stranke u takvoj vladi - kaže sagovornik „Blica".

Međutim, ovakva poruka Amerikanaca nimalo ne ide naruku naprednjacima, jer i te kako računaju na DSS. Bez ove stranke naprednjaci ne samo da praktično ostaju sami već i da dobiju oko 35 odsto glasova, koliko se procenjuje da najviše mogu da osvoje, ne bi mogli da formiraju vlast. Sadašnji partneri SNS su Pokret snaga Srbije Bogoljuba Karića i Pokret socijalista Aleksandra Vulina.

Opširnije u štampanom izdanju...

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilić: Niko ne kaže vlada bez DSS-a

Izvor: B92, 06.Mar.2012

Beograd -- Velimir Ilić kaže za B92 da tokom kontakata Nove Srbije i SNS sapredstavnicima vlasti SAD nikada nije bilo uslovljavanja o koalicionim partnerima niti o DSS-u..."Tačno je da je bilo kontakta sa predstavncima iz Amerike, i sa vlastima i sa raznoraznim nevladinim organizacijama, ali niko...

Nastavak na B92...

SAD ne daju SNS koaliciju sa DSS

Izvor: Radio 021, 06.Mar.2012

Amerikanci su funkcionerima Srpske napredne stranke poručili da je za Vašington neprihvatljiva vladajuća koalicija čiji bi deo bili "oni koji su palili ambasade", piše Blic, pozivajući se na neimenovane diplomatske krugove.

Nastavak na Radio 021...

Amerikanci poručili SNS: Možete u vladu, ali ne sa Koštunicom

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012

Amerikanci su funkcionerima Srpske napredne stranke jasno poručili da je za tu administraciju neprihvatljiva vladajuća koalicija u kojoj su „oni koji su palili ambasade“. Administracija Sjedinjenih Američkih Država odgovornim za paljenje ambasade smatra Demokratsku stranku Srbije, što praktično...

Nastavak na Vesti-online.com...

Amerikanci poručili SNS: Možete u vladu, ali ne sa Koštunicom

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Mar.2012

BEOGRAD -  Srpska vlada u kojoj bi bio i DSS ne bi imala podršku i partnera u SAD.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Ilić: Niko ne kaže vlada bez D S S-a

Izvor: S media, 06.Mar.2012

"Tačno je da je bilo kontakta sa predstavncima iz Amerike, i sa vlastima i sa raznoraznim nevladinim organizacijama, ali niko nikada nije uslovio s kim možemo da idemo. Kad god da smo imali takve kontakte uvek je bilo rečeno samo jedno - poštovaćermo one koje narod izabere i ko pobedi na izborima",...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.