Ako se ne dogovorimo, biće izbora

Izvor: B92, 26.Avg.2012, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako se ne dogovorimo, biće izbora"

Beograd -- Lider naprednjaka Aleksandar Vučić potvrdio je da SNS ne odustaje od prekomponovanja vlasti u pojedinim lokalnim zajednicama.

Skupština stranke najavljena je za 29. septembar.

"Potrebno je da se dogovorimo o tome sa koalicionim partnerima. U suprotnom, Srpska napredna stranka je uvek spremna za izbore", rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora stranke.

"Ili možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se dogovorimo ili nije kraj sveta. Ko god bilo kada želi na izbore, mi od izbora nikada nećemo bežati", poručio je Vučić.

On je rekao da se ne može dozvoliti da su u Novom Sadu i u nekim drugim lokalnim zajednicama na vlasti koalicioni partneri SNS koji su na izborima "dobili tri puta manje od naprednjaka".

Poštujemo koalicione partnere, rekao je Vučić, ali i poručio članovima stranke iz Novog Sada, Leskovca i Zaječara da ne moraju da brinu i da će "uzeti odgovornost, ali i morati da rade na mnogo bolji i odgovorniji nacin u svojim lokalnim sredinama".

On je rekao da SNS ne traži vlast, već elementarno poštovanje i odgovornost.

"Nećemo dozvoliti drugima da se prema nama odnose kao prema nekome ko nije dovoljno vredan na bilo kom mestu u Srbiji", naglasio je Vučić.

Vučić, koji je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane, istakao je da je SNS, prema najnovijim istraživanjima, ostvarila "nikada veću prednost u odnosu na DS", i članovima stranke poručio da rade na tome da se ta prednost održi, a da građani žive mnogo bolje nego danas.

SNS, rekao je, ima najveću odgovornost za stanje u zemlji, koja je u strašnoj političkoj, ekonomskoj, moralnoj i svakoj drugoj vrsti krize.

"Naša obaveza je da nam ispred naših partijskih interesa bude država, da nam interesi zemlje i građana budu ispred naših pojedinačnih i partijskih innteresa. Naš je posao da kada izađemo iz vlade ne budemo mi bogatiji, već građani. Ako ne bude tako bolje da u vladu nismo ni ulazili. To je stvar na kojoj ćemo istrajati", istakao je Vučić.

On je uveren da je SNS do sada pokazala da nema tu vrstu partijske ostrašćenosti da joj pojedinačni i stranački interesi budu prioritet.

Osvrćući se na nezadovoljstvo nekih iz SNS što nisu svi iz prethodne vlasti smenjeni, Vučić je rekao da je politika SNS da ne doliva ulje na vatru i da nema revanšizma, kao i da uvek bira možda sporiji, ali stabilniji i sigurniji put za Srbiju.

Nezadovoljnima u stranci zbog neostvarenja ličnih ambicija poručio je da budu strpljivi, a onima koji su uvek nezadovoljni da ne šire nezadovoljstvo, jer SNS "može bez mene i bez bilo koga drugog".

Stranka i on lično neće nikada dozvoliti da SNS postane "biznis" stranka, kao što je to bio slučaj sa svim strankama "bivšeg režima".

"Bude li neko pokušao da stranku po tim principima postavlja, bude li pokušao da tako svoje principe nameće stranci,biće isključen. SNS nije, neće i ne sme da postane DS, mi to moramo da sprečimo, a plašimo se da smo početke takve bolesti počeli da uviđamo kod nekih naših ljudi", kazao je Vučić.

Kritikujući postupke prethodne vlasti, Vučić je rekao da je obezbeđenje sadašnje vlasti "stotinu puta manje" nego obezbeđenje onih koji su sada u opoziciji.

Vučić je stranačke kolege upozorio da u borbi protiv korupcije i kriminala neće biti zaštićenih i da će svako ko bude prekršio zakon odgovarati pred zakonom.

"Da ne bi bilo čuđenja, ovo ponavljam treći put u poslednje vreme - onaj ko proda zakon moraće da odgovora po tom zakonu i to treba svima u SNS i u državi da bude jasno", kazao je on.

On je za septembar najavio usvajanje novog zakona o javnim nabavkama, čime će biti ušteđena velika sredstva, a koja će zbog velikog deficita budžeta u najvećoj meri biti iskorišćena za pokrivanje tog minusa, ali i za ulaganja u poljoprivredu i druge oblasti.

Sednici prisustvuju ministri u Vladi Srbije iz redova SNS, Goran Knežević, Nikola Selaković, Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić, koji predsedava odborom.

Mogućnost promene vlasti u Novom Sadu otvorena je u subotu potpisivanjem Memoranduma o usaglašavanju političkog delovanja u skupštini Novog Sada naprednjaka i odborničkog kluba "Svi za Novi Sad", koji čine odborenici Srpskog pokreta obnove i Romske demokratske stranke.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica Glavnog odbora SNS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2012

BEOGRAD -..Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke biće održana danas 26. avgusta u Centru "Sava", najavljeno je iz te stranke...Sednica će početi u 11 sati i biće delimično otvorena za medije, odnosno novinari, snimateljske i fotoreporterske ekipe moći će da prisustvuju sednici dok traje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić: Prekomponovanje vlasti ili novi izbori

Izvor: Radio 021, 26.Avg.2012

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić potvrdio je danas da SNS ne odustaje od prekomponovanja vlasti u pojedinim lokalnim zajednicama.

Nastavak na Radio 021...

Danas sednica Glavnog odbora SNS

Izvor: NaDlanu.com, 26.Avg.2012

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) održaće se danas u Beogradu, u Sava centru...Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) održaće se danas u Beogradu, u Sava centru.Govoriće vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić koji će posle sednice održati konferenciju...

Nastavak na NaDlanu.com...

Počela sednica Glavnog odbora SNS o promeni vlasti u Novom Sadu i Beogradu

Izvor: Blic, 26.Avg.2012

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke počela je danas nešto posle 11 sati u Centru "Sava", a kako je ranije najavljeno, na njoj bi trebalo da bude reči o koalicijama na lokalu i pripremama za Skupštinu SNS, koja je planirana za kraj septembra...Sednici GO prisustvuju ministri u Vladi Srbije...

Nastavak na Blic...

Počela sednica Glavnog odbora SNS

Izvor: Večernje novosti, 26.Avg.2012

BEOGRAD - Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke počela je danas nešto posle 11 sati u Centru "Sava", a kako je ranije najavljeno, na njoj bi trebalo da bude reči o koalicijama na lokalu i pripremama za Skupštinu SNS, koja je planirana za kraj septembra.Sednici GO prisustvuju ministri u Vladi...

Nastavak na Večernje novosti...

Glavni odbor SNS-a

Izvor: BKTV News, 26.Avg.2012

Počela sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke u Centru “Sava”.. U maloj sali Centra “Sava” održava se sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Na sednici će govoriti v.d. predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.. Sednici prisustvuju ministri u Vladi Srbije iz...

Nastavak na BKTV News...

SNS preuzima vlast u Novom Sadu, Zaječaru i Leskovcu

Izvor: Danas, 26.Avg.2012

Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je danas da će naprednjaci "preuzeti odgovornost" u mnogim opštinama gde trenutno nisu u vlasti, među kojima u Novom Sadu, Zaječaru i Leskovcu.

Nastavak na Danas...

Provera sumnjivih privatizacija u 24 preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2012

BEOGRAD -..Koordinator Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je počela provera sumnjivih privatizacija u 24 preduzeća, kao i u Fondu za kapitalna ulaganja i Razvojnoj banci Vojvodine..."Biće još mnogo istražnih radnji i neće biti zaštićenih", rekao je Vučić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U toku saslušanje Sekulića i još osmoro uhapšenih

Izvor: Kurir, 26.Avg.2012

Saslušanje devetoro osumnjičenih za umešanost u aferu Agrobanka u toku je pred tužilaštvom za organizovani kriminal..BEOGRAD - U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku je saslušanje devet osoba koje su uhapšene zbog umešanosti u aferu Agrobanka. Saslušanje u Tužilaštvu počelo je oko...

Nastavak na Kurir...

Novo hapšenje zbog Agrobanke

Izvor: B92, 26.Avg.2012

Beograd -- Kriminalistička policija MUP-a Srbije uhapsila je još jednu osobu vezanu za "slučaj Agrobanka", rečeno je Tanjugu u MUP-u...Reč je o Mirjani Paunović koja je rukovodilac jedne od firmi u sistemu "Habitfarma"...Paunovićeva je, kako je rečeno u MUP-u, direktno sprovedena u Tužilaštvo...

Nastavak na B92...

Uhapšena još jedna osoba zbog Agrobanke

Izvor: Akter, 26.Avg.2012

Kriminalistička policija MUP-a Srbije uhapsila je još jednu osobu vezanu za "slučaj Agrobanka", rečeno je Tanjugu u MUP-u

Nastavak na Akter...

SNS: Poštovanje ili novi izbori

Izvor: Večernje novosti, 26.Avg.2012

IMAMO najveću odgovornost za stanje u zemlji, koja je u strašnoj političkoj, ekonomskoj, moralnoj i svakoj drugoj krizi. Naš posao je da kada izađemo iz vlade ne budemo mi bogatiji, već građani. Ako ne bude tako, bolje da u vladu nismo ni ulazili. To je stvar na kojoj ćemo istrajati. Ovo je u...

Nastavak na Večernje novosti...

Skupo šlepovanje

Izvor: Blic, 27.Avg.2012, 03:00

Da li velike stranke zaslužuju to što im se dešava? Da im se na izbornim listama šlepaju minorne parije koje osvoje nekoliko stotina glasova (doduše i oni znaju da budu jezičak na vagi), a da posle izbora idu kod onoga ko ponudi više...Da, zaslužile su jer nisu imale dovoljno hrabrosti da na...

Nastavak na Blic...

Stefanović: Ja hoću koaliciju sa Obamom

Izvor: OkRadio.rs, 27.Avg.2012

Lider leskovačkih socijalista i predsednik Skupštine grada Živojin Stefanović izjavio je danas da je nekorektan pritisak vođe SNS Aleksandra Vučića o promeni vlasti u Leskovcu.„Nekorektno je toliko insistiranje i pritisak. Možda i ja želim koaliciju sa Obamom, ali ne može“, kazao je Stefanović...

Nastavak na OkRadio.rs...

Opozicija u Leskovcu blokirala rad skupštine

Izvor: Mondo, 27.Avg.2012

Rad Skupštine Leskovca danas je na kratko bio blokiran, jer opozicija tvrdi da koalicija DS i SPS, koja je na vlasti u tom gradu, nema odborničku većinu...Na samom početku sednice lokalnog parlamenta odbornici opozicije koju čine SNS, URS, NS i Jedinstvena Srbija blokirali su govornicu, ne dozvoljavajući...

Nastavak na Mondo...

Dačić za promenu lokalnih vlasti

Izvor: Akter, 27.Avg.2012

SPS očekuje da se lokalna vlast prekomponuje u svim gradovima i opštinama gde nije u skladu sa republičkom i gde je to matematički izvodljivo, kaže Ivica Dačić

Nastavak na Akter...

I Dačić za promenu vlasti na lokalu

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Avg.2012

BEOGRAD - "Ja mogu da kažem da sam juče naredio ljudima iz SPS, a to sam uradio i prošle nedelje, da se povedu konkrenti razgovori oko toga sa predstavnicima SNS, URS i drugih stranaka."

Nastavak na SEEbiz.eu...

Socijalisti traže promene lokalnih vlasti

Izvor: Kurir, 27.Avg.2012

Novosadski odbor SNS najavio da će sutra podneti zahtev za smenu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića..BEOGRAD - Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović izjavio je večeras da i socijalisti očekuju promene u lokalnim samoupravama, gde nisu na vlasti, ali jesu...

Nastavak na Kurir...

Obradović: I socijalisti traže promene lokalnih vlasti

Izvor: S media, 27.Avg.2012

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović izjavio je večeras da i socijalisti očekuju promene u lokalnim samoupravama, gde nisu na vlasti, ali jesu njihovi koalicioni partneri na republičkom nivou...Povodom zahteva naprednjaka da se SPS izjasni o promeni vlasti u Novom...

Nastavak na S media...

I socijalisti imaju zahteve za promenu vlasti na lokalu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2012, 06:42

Zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović izjavio je za beogradski Pres da zahtev SNS-a za promenu vlasti na lokalu nije sporan, ali je dodao da i socijalisti žele prekomponovanje vlasti u nekim gradovima...I socijalisti žele promenu vasti u nekim gradovima: Žarko Obradović  .."Stav SPS je da...

Nastavak na Vesti-online.com...

I socijalisti imaju zahteve za promenu vlasti na lokalu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2012

Zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović izjavio je za beogradski Pres da zahtev SNS-a za promenu vlasti na lokalu nije sporan, ali je dodao da i socijalisti žele prekomponovanje vlasti u nekim gradovima...I socijalisti žele promenu vasti u nekim gradovima: Žarko Obradović  .."Stav SPS je da...

Nastavak na Vesti-online.com...

SNS ulazi u bujanovačku vlast

Izvor: OkRadio.rs, 28.Avg.2012

Dva odbornika SNS-a u bujanovačkom parlanmentu uskoro će biti deo vladajuće albansko-srpske koalicije.Kako se saznaje, prvi naprednjak juga Srbije Dragan Nikolić i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi već su imali razgovor o tom pitanju.   - Informacija je tačna, s tim što su razgovori o...

Nastavak na OkRadio.rs...

Ružić: Učinićemo sve da uskladimo lokal sa republikom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Avg.2012

U svim lokalnim sredinama uradićemo sve da se formira vlast koja će biti u skladu s vlašću na republičkom nivou, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić. "I ranije smo govorili o tome, i predsednik Ivica Dačić je rekao da ćemo u skladu sa matematičkim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bujanovac: Ucvršćuje se albansko-srpska koalicija na vlasti

Izvor: S media, 28.Avg.2012

Dva odbornika Srpske napredne stranke u bujanovačkom lokalnom parlamentu uskoro će biti deo vladajuće albansko-srpske koalicije...Prema Tanjugovim informacijama, Dragan Nikolić, narodni poslanik i regionalni šef naprednjaka i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, već su razgovarali o tom pitanju..."Informacija...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.