Udovičić: Odluka CAS-a udarac na autoritet međunarodnog sportskog prava

Izvor: RTS, 25.Jan.2017, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Odluka CAS-a udarac na autoritet međunarodnog sportskog prava

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ocenio je večeras da je odluka Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani da odbaci žalbu Fudbalskog saveza Srbije na prijem Kosova u Evropsku fudbalsku uniju ozbiljan udarac na autoritet međunarodnog sportskog prava.

"Ta odluka je ozbiljan udarac na autoritet međunarodnog sportskog prava i svih načela na kojima se zasniva. Kakva je odluka, na čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bazirana i sa kojom namerom, najbolje govori samo obrazloženje te odluke, koje je zaista sramno!" poručio je Udovičić.
CAS je odbacio žalbu Fudbalskog saveza Srbije na članstvo kosovskog saveza u Uefi, saopštivši da je FSS imao osnova za žalbu, jer je Uefa prijemom Kosova prekršila sopstveni Statut, prema kojem država koja nije članica Ujedinjenih nacija ne može da dobije članstvo, ali da Kosovo ipak ostaje 55. član Uefe.
"Uzeto je u obzir da u UN ne postoji formalno priznanje zemalja, ali je većina zemalja priznala Kosovo kao 'nezavisnu državu'. Pored toga, rezultat toga je da je i većina Saveza na Kongresu Uefe prihvatila Kosovo", navodi se u saopštenju Suda iz Lozane.
Kosovo je u maju dobilo prijem u Uefu, a potom i u Fifu, a njegovi fudbaleri su naknadno dobili pravo da igraju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRAMNO OBRAZLOŽENJE SUDA U LOZANI: Stigla prva reakcija iz Srbije zbog povrđenog prijema Kosova u UEFA

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jan.2017

Srbija je izgubila spor u Lozani pred Arbitražnim sportskim sudom (CAS), te je Kosovo i zvanično postalo član UEFA! FSS se nije oglasio, iako je žalba poslata sa adrese u Staroj Pazovi, ali je prva reakcija na to stigla iz ministarstva omladine i sporta...Vanja Udovičić je razočaran odlukom i...

Nastavak na Telegraf.rs...

Na Kosovu slave, Udovičić jadikuje

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2017

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ocenio je večeras da je odluka Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani da odbacio žalbu Fudbalskog saveza Srbije na prijem tzv. Fudbalskog saveza Kosova u Evropsku fudbalsku uniju ozbiljan udarac na autoritet međunarodnog sportskog prava...- Ova odluka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.