UEFA zaseda zbog Kosova!

Izvor: Sportske.net, 02.Maj.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA zaseda zbog Kosova!

Ono čega smo se pribojavali, moglo bi da se dogodi već sutra u Budimpešti...

Naime, u utorak će se u glavnom gradu Mađarske održati redovni godišnji Kongres UEFA, na kojem će učešće uzeti 54 delegata iz svih zemalja članica Evropske kuće fudbala.

Međutim, kako stoje stvari, postoji mogućnost da se ovaj broj uveća i na 55, jer će se, kako je najavljeno raspravljati i o prijemu Kosova u članstvo UEFA.

Naravno, očekuje se žestoko >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << protivljenje predstavnika Srbije, odnosno FSS-a na ovoj sednici, a na tu temu je uoči praznika govorio i predsednik Saveza Tomislav Karadžić.

''Bez obzira na sve ove veoma otežavajuće okolnosti i činjenicu da su mnoge zemlje Evropske unije, članice UEFA, priznale samoproglašenu državu Kosovo, Fudbalski savez Srbije će učiniti sve što je u njegovoj moći da i ovaj put sakupi dovoljan broj glasova kako bi još jednom sprečio prijem Kosova u UEFA.

U prilog nam ide i činjenica, da bi odluka o prijemu Kosova izazvala velika previranja u regionu i šire, a zatim i otvorila Pandorinu kutiju širom Evrope. Nije tajna da 'slučaj Kosovo' nije usamljen'',
naveo je, između ostalog, Karadžić u saopštenju na sajtu FSS.

Selekcija Kosova je u proteklih par godina već odigrala nekoliko prijateljskih mečeva, ali ukoliko sutra dođe do prijema njihovog fudbalskog saveza u članstvo UEFA, onda se može čak očekivati i naknadno ubacivanje Kosova u kvalifikacije za Mondijal u Rusiji 2018.

Po svemu sudeći, to će biti i glavna tačka dnevnog reda, s obzirom da se UEFA posle suspenzije Mišela Platinija i odlaska Đanija Infantina na čelo FIFA za sada neće ozbiljnije baviti temama poput promene formata Lige šampiona, što se već izvesno vreme najavljuje.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prištinski mediji već slave ulazak Kosova u UEFA

Izvor: Vesti-online.com, 02.Maj.2016

U utorak u Budimpešti UEFA zaseda, a jedna od tački dnevnog reda je ulazak tzv. Fudbalskog saveza Kosova u Evropsku kuću fudbala. Prištinski mediji smatraju da je to već gotova stvar i da će Fudbalski savez da bude punopravan član ove organizacije...Takozvano Kosovo imaće siguran glas od Švajcarce,...

Nastavak na Vesti-online.com...

UEFA: Kosovo 55 članica nogometne organizacije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Maj.2016, 09:58

Kongres UEFA-e primio je Kosovo kao 55 članicu nogomete organizacije, iako nisu usvojene izmjene statuta...Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, pre glasanja za članstvo Kosova u UEFA-i, pred Kongresom je rekao da se nadao da će politika ostati van fudbala, te je pozvao da članice...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.