UEFA doživotno suspendovala malteškog igrača Samuta

Izvor: Blic, 04.Dec.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA doživotno suspendovala malteškog igrača Samuta

Evropska fudbalska unija (UEFA) doživotno je suspendovala malteškog internacionalca Kevina Samuta zbog nameštanja rezultata utakmica.

UEFA je proglasila Samuta krivim jer je pomogao da se namesti meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2008.

Njegov advokat Majk Sciriha rekao je Asošiejted presu da je komisija za žalbe preinačila Samutu desetogodišnju suspenziju na doživotno isključenje iz fudbala.

Samut je odbio da prizna da je učestvovao u nameštanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mečeva sa jednom hrvatskom organizovanom kriminalnom grupom juna 2007, kada je Malta izgubila sa 4:0 u Norveškoj u kvalifikacijama za EP 2008.

Samutov advokat je napomenuo da očekuje detaljnije obrazloženje odluke UEFA, pre eventualne žalbe Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu.

Triodesetjednogodišnji Samut se žalio na prvobitnu suspenziju od deset godina koju mu je u avgustu izrekla Disciplinska komisija UEFA, ali se žalila i UEFA, čiji je zahtev Komisija za žalbe usvojila.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Fudbaler doživotno suspendovan

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2012

UEFA je povećala malteškom fudbaleru Kevinu Samutu suspenziju sa deset godina na doživotnu. Kažnjen je jer je učestvovao u namještanju utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. sa Norveškom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.