Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2021, 18:10

Revija prekida u Novom Pazaru: Čukarički izvukao bod iz penala, ali drhtao u nadoknadi

Aganspahić u nadoknadi drugog dela u dva navrata mogao da presudi Brđanima

Zaostala utakmica drugog kola Superlige Srbije i jedna od najtežih za Čukarički od starta sezone. Kako se razvijala situacija u raškom okrugu, Saša Ilić može da bude zadovoljan bodom protiv Novog Pazara, bez obzira što je njegova ekipa nesumnjivo imala nameru da ponese tri boda za Beograd - 2:2.

U dubokoj sudijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nadoknadi, mogao je da joj presudi Almir Aganspahić i to ne jednom, već u dva navrata u razmaku od svega par desetina sekundi. Oba puta je oklevao - odlukom da ne šutira iz prve, kupio vreme čuvarima, te je njegov pokušaj blokiran. Vrlo brzo imao je maltene situaciju jedan na jedan sa golmanom gostiju, ali je iskosa gađao bliži ugao, a pogodio malu mrežu, ali sa spoljne strane.

Čukarički je veći deo utakmice odigrao bez kapitena Marka Docića koji je već u 13. minutu zbog povrede morao da napusti igru. Bez čoveka koji je ove sezone saigračima namestio 25 šansi za gol, izabranici Saše Ilića nisu blistali u završnoj trećini terena, što se na kraju krajeva i odrazilo na rezultat.

Došao je Čukarički na poslovično nezgodno gostovanje Novom Pazaru sa etiketom izrazitog favorita, ali već posle pola sata igre došao u situaciju da mora da juri rezultat - sa bele tačke Đorđa Petrovića matirao je najbolji strelac Pazaraca Aganspahić. Do kraja poluvremena nastavljena je revija pogodaka iz prekida. Prvo je Miladin Stevanović zavukao loptu iza leđa Nikole Vujanca, da bi na sličan način prednost domaćinu vratio Nemanja Mladenović.

Bez obzira na tri gola tokom prvih 45 minuta, ne može se govoriti o naročito kvalitetnom fudbalu u Novom Pazaru, a sa tom praksom nastavljeno je i nakon petnaestominutne pauze, Po izlasku iz svlačionice odmah je sa distance zapretio Danko Kiković, ali je Petrović sprečio domaćina da povede 3:1.

Mesec dana otkako je Dragan Radojičić preuzeo kormilo Novog Pazara, ekipa je zaboravila značenje reči poraz. Bodom kod kuće protiv Čukaričkog nastavljena je serija nerešenih rezultata u Superligi, pošto su Pazarci igrali nerešeno protiv TSC-a, Radnika i Napretka. Večeras ih je desetak minuta delilo od treće prvenstvene pobede, ali je nakon intervencije VAR-a i gledanja snimka, sudija Milanović utvrdio da je Zimonjić igrao rukom te u 85. minutu dao šansu Brđanima da izbegnu poraz sa bele tačke. Kopitović je izveo savršen penal i nagovestio možda i preokret Čukaričkog. Ipak, znatno bliži pobedi bili su puleni trenera Radojičića, ali je pomenutom Aganspahiću nedostajalo koncentracije u završnici.

SUPERLIGA SRBIJE – ZAOSTALI MEČ 2. KOLA

Četvrtak

15.00: (5,20) Novi Pazar (3,70) Čukarički (1,70)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.