PLIVANJE (EP): Srpska štafeta u finalu

Izvor: Mondo, 24.Nov.2012, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLIVANJE (EP): Srpska štafeta u finalu

Srpska mešovita plivačka štafeta 4x50 metara plivaće finale na EP u Francuskoj, dok su Silađi i Stojanović izbori plasman u polufinale na 50 metara prsno, odnosno 100 metara mešovito.

Srpski plivači ostvarili su zapažene rezultate u kvalifikacijama trećeg dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u francuskom gradu Šartru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Srpska mešovita štafeta u trci na 4x50 metara slobodno u sastavu Miroslava Najdanovski, Radovan Siljevski, Katarina Simonović i Boris Stojanović ostvarila je vreme 1:34,25 minuta i kao osma plasirala se u finale, koje je na programu večeras.

Čaba Silađi plasirao se u polufinale trke na 50 metara prsno. On je u kvalifikacijama ostvario ukupno 10. vreme - 27,08 sekundi, što je za 56 desetinki sporije vreme od najbržeg Aleksandera Hetlanda iz Norveške.

Drugi srpski plivač Lazar Lekić u istoj disciplini je ostvario rezultat 28,80 sekundi i kvalifikacije završio na 39. poziciji.

Polufinale u trci na 100 metara mešovito plivaće i Boris Stojanović. U kvalifikacijama je Stojanović postigao rezultat 54,84 sekunde i kao poslednji, 16. plivač, dokopao se polufinala.

Nikola Trajković je zauzeo 32. mesto (57,08) u istoj disciplini.

Silađi i Stojanović plivaće polufinala večeras.

Osim njih u subotu su na bazen izašli i Mila Jovanov u disciplini 100 metara delfin i ostvarila 26. vreme (1:01,10) i Igor Mijatović u maratonu na 1.500 metara slobodno, gde je zauzeo 16. mesto sa rezultatom 15:55,12 minuta.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PLIVANJE: Finale i dva polufinala srpskih takmičara na EP

Izvor: Telegraf.rs, 24.Nov.2012

Štafeta 4 x 50 metara mešovito izborila je finale, Čaba Silađi na 50 prsno i Boris Stojanović na 100 mešovito ušli su u polufinale

Nastavak na Telegraf.rs...

Bez medalja za srpske plivače

Izvor: Mondo, 24.Nov.2012

Mešovita štafeta zauzela je sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Francuskoj, dok Čaba Silađi i Boris Stojanović nisu mogli dalje od polufinala...Mešovita plivačka štafeta Srbije na 4x50 metara slobodno, u sastavu Miroslava Najdanovski, Katarina Simonović, Boris Stojanović i...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.