Otvoreno obnovljeno porodilište u Paraćinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno obnovljeno porodilište u Paraćinu

Prvo potpuno obnovljeno porodilište ove godine otvorio je u Paraćinu predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Rekonstrukcija porodilišta koštala je oko 60 miliona dinara a novac je obezbedila fondacija njegove supruge Dragice Nikolić.

Predsednik je izjavio da je sve veći broj humanitarnih svestkih organizacija koje su zainteresovane da pomognu porodilištima u Srbiji.

"Čini mi se da smo dodatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << želeli da podstaknemo i druge ljude na funkcijama ili druge ljude koji imaju novca da se ovako oduže svom narodu i svojoj državi", kazao je Nikolić.

Porodilište je dobilo najsavremeniju medicinsku opremu, ultrazvuk, i hematološki brojač. Zamenjena je kompletna instalacija, obnovljeni su mokri čvorovi dok su plafoni i podovi zaštićeni od bakterija.

U opštoj bolnici u Paraćinu rodi se u proseku 500 beba godišnje, a osoblje se nada da će se broj novorođenčadi povećati zbog najsavremenije opreme kojom sada porodilište raspolaže.

Obnovljeno paraćinsko porodilište pružaće mogućnost za kvalitetan i bezbedan rad samih zaposlenih.

"Dosta stvari koje nismo predvideli projektom je urađeno jer jednostavno, kada kreneš u izgradnju, ne znaš šta te sve čeka kada srušiš zidove i kada kreneš u kompletnu rekonstrukciju", rekla je Dragica Nikolić.

"Naše stanovnice i majke koje će ovo mesto shvatiti kao mesto gde će želeti da rađaju svoju decu", poručila je Slađana Vasić, direktorka Opšte bolnice Paraćin

Zbog dobre saradnje sa svetskim humanitarnim organizacijama predsednik Nikolić očekuje da će do kraja godine biti obnovljeno barem još jedno porodilište u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoreno obnovljeno porodilište u Paraćinu

Izvor: Mondo, 29.Jul.2015

Obnovljeno porodilište Opšte bolnice u Paraćinu danas je svečano otvoreno u prisustvu predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njegove supruge Dragice...Fondacija "Dragica Nikolić" je, uz pomoć donatora, među kojima je najveći Crveni polumesec iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u obnovu porodilišta...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.