Izvor: HotSport.rs, 02.Jul.2015, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEBOJŠA ČOVIĆ: Crvena zvezda nije državni projekat, novi budžet od 5 miliona evra

Priv čovek KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, odbacio je navode da je taj tim postigao enormne uspehe zahvaljujući “vetru u leđa” od strane državne.
Čović je, u razgovoru za Novosti, kazao da njegov klub nije “državni projekat” i najavio je za sledeću sezonu budžet od pet miliona evra.
Crveno-beli su iza >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << sebe ostavili jednu od najuspešnijih sezona u istoriji pošto su se domogli prve titule u ABA ligi, prve titule u doćaem šampionatu posle 17 godina, odbranili su nacionalni Kup, a uz to su izborili plasman u Top 16 Evrolige.
Ipak, za uspehe Crvene zvezde, kako kaže Čović, nije zaslužna država niti njena pomoć. On je, takođe, otkrio da je najplaćeniji košarkaš ovog tima prošle sezone inkasirao 450.000 evra, ali je i dodao da su igrači dobili po tek pet plata, pa su zbog toga bili na rubu štrajka…
- Iskoristili smo, kao mnoge firme, mogućnosti koje pruža zakon. Sve je bilo transparentno i javno, a sad što neko ne želi da čita, ili neće da razume, to je druga stvar. Naš cilj je bio jasan, da do kraja ozdravimo Crvenu zvezdu, da se završi UPPR kako je pedviđeno pravosnažnim rešenjem suda i da se spremimo za privatizaciju kluba. Naglašavam, niti su FMP, Zvezda Telekom, niti Zvezda privatni klubovi, već su udruženja građana, što se da proveriti u APR – rekao je Čović.
FOTO: STARSPORT “Pomoć države? Ma nema šanse”
- Hvala svima koji su pomogli, sponzorima, gradu Beogradu koliko je mogao kroz lestvice nagrađivanja. Hvala i Vladi i premijeru Vučiću, jer je pomogao, ne kao zvezdaš, nego kao osoba koja obavlja važnu funkciju, kao što je pomogao i Partizanu. Ne stidim se da kažem da je pomogao svima, ne samo večitim rivalima. U Srbiji ne postoji sistem finansiranja – naglasio je alfa i omega crveno-belih.
- Imamo pravo da korigujemo cilj kada formiramo tim, jer ako ne bude para, ne možete da dosegnete željeni rezultat. Planirani budžet je od 5 do 5,2 miliona evra, s tim da bi milion otišao na saniranje starih dugova, a 4 do 4,2 miliona bi bilo namenjeno za kompletan sistem Zvezde, od pionirske do seniorske selekcije, svih stručnih štabova, administraciju, medicinsko osoblje, mladi tim FMP u kome razigravamo igrače, putovanja. Ove sezone je bio 5,6 miliona, do čega je 3,6 bilo za aktuelne izdatke, a dva za stari dug – istakao je Čović.
On se, potom, osvrnuo i na status sjajnog plejmejkera Markusa Vilijamsa.
- Možda što sam ja bio plejmejker, pa je za mene on mozak ekipe, i to fantastičan. Otišao je za SAD, ali ostali smo u kontaktu. Sve će zavisiti od stručnog štaba i finansijskih mogućnosti kluba. Posle ovakvih rezultata koje je postigla Zvezda, mislim da bi svi koji to mogu i žele trebalo da nam pomognu kako bi naredna sezona bila barem na istom nivou kao ova upravo završena. Dugo smo čekali ovakav rezultat i zato ga ne treba ispustiti. U suprotnom, KK Crvena zvezda se lako može vratiti na stari put. Ono što me brine na bazi iskustva koje imam to je da se uspeh u Srbiji ne prašta – naglasio je Čović.
The post NEBOJŠA ČOVIĆ: Crvena zvezda nije državni projekat, novi budžet od 5 miliona evra appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.