Ministar Dmitrović u Despotovcu: Dobar internet i seoske zadruge oživeće selo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 16:41

Ministar Dmitrović u Despotovcu: Dobar internet i seoske zadruge oživeće selo

Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović, pohvalio je danas prilikom radne posete Despotovcu, infrastrukturne projekte koje je ova lokalna samouprava pokrenula, a mnoge i sprovela.

"Kulturne manifestacije kao što su Džast aut (viteški festivgal u Manasiji), Dani Srpskog preobraženja, a zatim blizina manastira Manasija i Resavske pećine, doslovno su stajne tačke za razvoj ovog područja. Polazeći od toga da se dosta obrazovanih mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ljudi vratilo u Despotovac, trebalo bi znatno povećati njihovo učešće u realizaciji internet promocije svog kraja" rekao je Dmitrović.

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić, izrazio je zadovoljstvo što je Vlada Srbije formiranjem ovog ministarstva imala sluha za razvoj demografski ugroženih opština .

"Ne smemo dozvoliti da nas zadesi sudbina Ruminije i Bugarske, koje u pograničnom pojasu u dužini od 100 kilometara imaju potpuno prazna sela i napuštene kuće" rekao je Nikolić. - Upravo iz tih razloga lokalna samouprava je zadržala sve mere koje se odnose na porodicu , a neke je i pojačala .

Prema njegovim rečima, tri su osnovne stvari vezane za razvoj Despotovca: dobra infrastruktura, kvalitetna internet mreža i pomoć poljoprivrednicima za plasiranje proizvoda.

"Ako kao lokalna samouprava u saradnji sa ministarstvom i Vladom Srbije, uspe u ovome, vratićemo više od 7000 naših komšija koji se trenutno nalaze u EU na privremenom radu"- izjavio je Nikolić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na službenom vozilu ministra Dmitrovića odvrnuti šrafovi na točkovima

Izvor: RTS, 24.Feb.2021

Na službenom vozilu "škoda superb" ministra za brigu o porodici i demografiju Ratka Dmitrovića, tokom službene posete Nišu u ponedeljak, na prednjem levom točku odvrnuti su svi šrafovi, a na desnom prednjem točku šrafovi su bili olabavljeni, saopštilo je Ministarstvo. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.