DS: U N.Sadu viši porezi i komunalije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2015, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: U N.Sadu viši porezi i komunalije

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) Novi Sad saopštio je danas da su prosečni mesečni troškovi porodice za komunalne i druge usluge, te ostale obaveza prema državi, u Novom Sadu veći za 3.400 dinara nego pre tri godine. Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu poručio je Demokratskoj stranci da umesto što svakodnevno obmanjuje javnost besmislenim saopštenjima, pokuša da svog lidera Bojana Pajtića ubedi da dođe na radno mesto i počne da se bavi onim za šta ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građani plaćaju.

U saopštenju se navodi da je jučerašnje poskupljenje struje od 12,5 odsto uvećalo mesečne troškove prosečne porodice u Novom Sadu za 350 dinara i da je to još jedno u nizu poskupljenja koja je, kako kažu, građanima nametnula vlast Srpske napredne stranke (SNS).

"Istovremeno, posle smanjenja plata u javnom sektoru i penzija u novembru prošle godine, smanjeni su i prosečni prihodi po porodici. Novosađani, dakle, danas raspolažu s manje novca nego pre tri godine, dok su im prosečni troškovi života značajno povećani", kaže se u saopštenju.

Novosadske demokrate navode da je gradska vlast u Novom Sadu predvođena SNS-om u prethodne tri godine povećala cene odnošenja smeća za 56 odsto, gradskog prevoza za 22 odsto, a grejanja za 14 odsto, dok je parkiranje skuplje za 20 posto, ali da, kako se navodi, "ipak, najveći udar na porodični budžet predstavlja povećanje poreza na imovinu koji je u proseku udvostručen, a neretko i utrostručen".

Porast cena komunalnih usluga i poreza, tvrde u DS-u, povećao je prihode javnih preduzeća i gradskog budžeta, ali Novosađani, kako se kaže u saopštenju, "to nisu osetili kroz investicije u uređenje i razvoj grada".

Iz Gradskog odbora DS-a tvrde da se "u Novom Sadu odavno nije manje radilo i gradilo i da sadašnja gradska vlast nije uspela da realizuje nijedan kapitalni razvojni projekat, koji menja grad i podiže kvalitet života u gradu".

SNS: Demokrate da ubede Pajtića da dođe na radno mesto

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu poručio je Demokratskoj stranci da umesto što svakodnevno obmanjuje javnost besmislenim saopštenjima, pokuša da svog lidera Bojana Pajtića ubedi da dođe na radno mesto i počne da se bavi onim za šta ga građani plaćaju.

Od kada je SNS preuzela upravljanje administracijom grada Novog Sada, radi na tome da popravi sve ono što su demokrate godinama uništavale, da vrati dugove koje su baš demokrate ostavile za sobom i izvuče iz propasti javno-komunalni sektor koji su demokrate dovele do propasti, navodi se u saopštenju novosadskog SNS.

Oni ističu da se zahvaljujući politici koju sprovodi Srpska napredna stranka, preduzeća koja su bila najveći gubitaši sada posluju sa dobitkom, i Novi Sad je svakim danom sve bolje mesto za život, po meri Novosađana.

Gradski odbor SNS u Novom Sadu poziva DS da se uozbilji i da umesto što besmislenim saopštenjima pokušava da pokupi po koji jeftini politički poen, konačno odgovori gde je sav onaj novac iz RBV i fondova, kao i da vrate Bojana Pajtića u državu kao i na radno mesto, jer ga građani plaćaju da ako ništa drugo bar sedi tamo, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: U Novom Sadu sve poskupelo, ali i dalje nema investicija

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2015

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da su u protekle tri godine gradske vlasti povećale troškove usluga različitih gradskih javnih i komunalnih preduzeća, kao i porez na imovinu, a da Novi Sad nikada nije izgledao "ovako zapušteno"...DS je u saopštenju naveo da je gradska vlast u Novom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.