Čović: Dosta je bilo rasipništva u Zvezdi, bankrot večitih rivala nije rešenje

Izvor: Blic, 25.Nov.2012, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Dosta je bilo rasipništva u Zvezdi, bankrot večitih rivala nije rešenje

Član Radne grupe Crvene zvezde zadužen za finansije Nebojša Čović rekao je da da je optimista kada je u pitanju oporavak trofejnog srpskog kluba, ali i da će biti jako teško da se fudbal "uvede u zelenu granu".

"Prvi korak koji mora da se uradi je da se uvede red, jer bilo je dosta rasipništva. Potrebno je vreme, nema čarobnog štapića i optimista sam ako se dobro zasuku rukavi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uvedu pravila igre", rekao je Čović.

On je dodao da bez obzira na stanje u klubu, Zvezda uvek mora da ide na prvo mesto.

"Ne može tim da igra dobro, a da ima organizacione i finansijske probleme. Zvezda, ipak, nema pravo da traži neku drugu ambiciju sem da bude prva bilo koji sport da je u pitanju", poručio je Čović.

On se izjasnio protiv bankrota Crvene zvezde i Partizana.

"Nije dobar model ni za koga da sad jednostranu gurnemo u bankrot Zvezdu i Partizan. Crvena zvezda je po našem sistemu udruženje građana, a ako uđemo u genezu treba da vidimo šta se događalo od osnivanja kluba. Ko su ti udruženi građani", rekao je Čović.

Po njegovim rečima, u pregledu dugovanja Crvene zvezde biće uzeto u obzir i ko je u kom periodu bio predsednik kluba, i šta se u kom periodu dogodilo.

"Naš posao je da utvrdimo da li su ugovori koje je zaključila Crvena zvezda bili štetni ili ne", rekao je Čović.

Predsednik KK Crvena zvezda konstatovao je i da je Crvena zvezda bila u pozitivi 1,5 milion evra kada je 2004. godine iz kluba otišao Dragan Džajić, koji je sada na čelu novoformirane Radne grupe za oporavak kluba.

Čović će napomenuo, takođe, da su pojedine banke koji se Crvenoj zvezdi davale kredite, ugovorom predvidele pravo da mogu da prodaju i po četiri fudbalera ovog kluba, što je, po njegovoj oceni nesprovodivo, kao i da su neke of šor kompanije imale pravo na prodaju fudbalera Crvene zvezde.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čović: Bankrot Zvezde i Partizan nije rešenje

Izvor: Press, 25.Nov.2012

Član radne grupe u fudbalskom klubu Crvena zvezda, Nebojša Čović, rekao je u emisiji "Stav Srbije" Prve TV, da postoje dva puta za ovaj fudbalski klub: da odmah bankrotira, ili da bude napravljen reprogram sa grejs periodom od minimum dve godine, bez zateznih kamata i da se glavni dug da obračuna...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.