Četiri nova helikoptera stigla u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2019, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri nova helikoptera stigla u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da su u Srbiju stigla četiri nova helikoptera za naše odbrambene snage.

Kako je rekao, tri helikoptera su stigla iz Rusije, a jedan iz EU.

"Veoma sam srećan zbog toga", rekao je Vučić za TV Pink i dodao da će letelice biti predstavljene na prikazu "Sloboda 2019", koji se u subotu u Batajnici održava povodom obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Predsednik je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istakao da je reč o novim mašinama, koje naša zemlja nije kupovala poslednjih 30 godina.

"Danas imamo, možemo da kupujemo i da štitimo našu slobodu, naše nebo i našu zemlju, i pokazujemo da Srbija može da ide napred", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na prikazu sposobnosti Vojske Srbije “Sloboda-2019“ učestvovaće i helikopteri Mi-35M

Izvor: TangoSix.rs, 18.Okt.2019, 07:59

Kao i na vojnoj paradi održanoj 10. maja u Nišu povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu, ruske desantno-jurišne helikoptere Mi-35M videćemo i na prikazu sposobnosti Vojske Srbije “Sloboda-2019“.. Kako je juče javio Sputnjik, na Batajnicu su istog dana dopremljene ove letelice ali nije reč...

Nastavak na TangoSix.rs...

Pošta izdaje prigodnu marku povodom 75 godina od osnivanja Filmskih novosti

Izvor: Beta, 18.Okt.2019

Javno preduzeće Pošte Srbije najavilo je danas da će izdati prigodnu poštansku marku povodom 75 godina od formiranja ustanove Filmske novosti, koja je osnovana 20. oktobra 1944. godine, na dan oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu, naredbom tadašnjeg predsednika Josipa Broza Tita. Povodom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.