Izvor: MozzartSport.com, 07.Mar.2021, 23:46

Barsa ima novog predsednika: Đoan Laporta se vratio na Nou Kamp

Posle 11 godina ponovo u fotelji

Mogao bi ovo da bude vikend Barseloninog preporoda. U subotu veče je slavila u Pamploni, u nedelju popodne sačekala remi Atletika i Reala i povećala šanse u borbi za titulom, a kasno večeras dobila novog predsednika. Na stadion Nou Kamp vratio se – Đoan Laporta.

Nekadašnji prvi čovek katalonskog giganta pobedio je na predsedničkim izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i stekao uslov da u fotelji zameni Đozepa Mariju Bartomeua, koji se povukao iz fotelje pred kraj oktobra prošle godine.

Laporta je dobio ogromnu podršku sosiosa (110.290 članova kluba imalo pravo glasa) i pobedio protivkandidate Viktora Fronta i Tonija Freišu. Za Laportu je glasalo oko 58,3 odsto birača, Font je dobio poverenje 31,3 odsto tela, dok se preostalih 9,3 odsto glasova slilo ka Freiši, koji je ionako slovio za autsajdera.

Na ovaj način Đoan Laporta će početi drugi mandat u Barsi, uz nadu da će biti identično ili približno uspešan kao u prvom. Od 2003. do 2010. sa njim kao predsednikom, klub je četiri puta bio prvak Španije, osvojio dva pehara Lige šampiona (2006. u Parizu i 2009. u Rimu), a stvorio je jednu od najboljih generacija u istoriji fudbala, predvođenu trenerskom rukom Pepa Gvardiole. Činili su se Ćavi, Inijesta, Mesi, Pujol, Eto, pre njih Ronaldinjo... Bilo je uživanje gledati Barselonu u tom periodu i fanovi priželjkuju da im Laporta omogući nešto slično u godinama koje slede.

Kao najveći adut u predizbornoj trci Laporta je navodio sjajne odnose sa kapitenom Lionelom Mesijem. Govorio je da će, ukoliko pobedi, Argentinac sigurno ostati on pobedi i sad je na njemu da obećanje ispuni, što će biti prvi veliki zadatak za novog predsednika, s obzirom da jednom od najboljih igrača sveta na leto ističe ugovor.

Status Mesija biće prioritetan, ne i jedini posao Đoana Laporte. Čeka ga završetak rekonstrucije tima, razgovori sa Ronaldom Kumanomda li ostaje trener ili se traži novi – dovođenje sponzora, rešavanje nagomilanih finansijskim problema.

Bitno je da se Barsa pomerila sa mrtve tačke...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Laporta ponovo na čelu Barselone – da li će zadržati Mesija?

Izvor: N1 televizija, 08.Mar.2021, 00:46

Žoan Laporta većinom glasova članova kluba (sosiosi) izabran je u nedelju za novog predsednika Fudbalskog kluba Barselona. On je nasledio Žozepa Bartomeua koji se u oktobru prošle godine povukao sa čelne funkcije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.