VANDALSKI ČIN, NE PREZAJU NI OD ČEGA! Opljačkana crkva Svetog Nikole u Štrpcu - sveštenstvo ogorčeno

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 15:48

"VANDALSKI ČIN, NE PREZAJU NI OD ČEGA!" Opljačkana crkva Svetog Nikole u Štrpcu - sveštenstvo ogorčeno

Crkva Svetog Nikole u Štrpcu podignuta je u 16. veku i predstavlja jedan od spomenika kulture od izuzetnog značaja.

Nepoznati počinioci tokom noći obili su i opljačkali kancelarije crkve Svetog Nikole u Štrpcu na Kosovu i Metohiji, potvrdio je sveštenik Siniša Milenković.

- Da, kancelariije su obijene i Kosovska policija je trenutno na licu mestu, gde vrše uviđaj - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Milenković.

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić saopštio je da je građane ovog mesta "duboko uznemirila informacija da je noćas opljačkana kancelarija crkve Svetog Nikole u Štrpcu".

Jevtić se sastao sa komandirom policijske stanice Draganom Stevanovićem i zatražio da se preduzmu sve radnje u cilju što hitnijeg indetifikovanja izvršioca ovog krivičnog dela.

- Opština Štrpce i njeno rukovodstvo najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin onih koji ne prezaju ni od čega, pa na ovaj način ne samo da pljačkaju, već i skrnave svetinje - zaključuje se u Jevtićevom saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽAS U ŠTRPCU: Obijena i opljačkana kancelarija Crkve svetog Nikole

Izvor: Pančevac-online.com, 25.Apr.2023

Obijena je i opljačkana kancelarija Crkve svetog Nikole u Štrpcu, saopštila je Opština Štrpce. Kako se navodi u saopštenju, Opštinu Štrpce, kao i njene građane, duboko je uznemirila informacija da je noćas opljačkana crkvena kancelarija. „Nakon dobijene informacije predsednik opštine je...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Ministarstvo kulture oštro osudilo napan na crkvu u Štrpcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2023

Ministarstvo kulture danas je najoštijre osudilo napad na crkvu Svetog Nikole u Štrpcu iz 16. veka, koja predstavlja jedan od spomenika kulture od izuzetnog značaja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.