Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2017, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U blizini Skoplja oskrnavljeno tridesetak pravoslavnih grobova

SKOPLJE - Na pravoslavnom groblju u selu Ljubotenu kod Skoplja oskrnavljeno je tridesetak grobova.

Groblje se nalazi u dvorištu crkve Svetog Nikole, koja je pod zaštitom makedonskog Ministarstva kulture.

Pripadnici policije danas su gotovo tri sata vršili uviđaj, javili su skopski mediji, koji navode da nije prvi put da ovo groblje bude oskrnavljeno, a nekoliko puta je opljačkana i uništavana >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i crkva.

Makedonski MUP je osudio kukavički čin i najavio intenzivan rad na rasvjetljavanju slučaja.

Prema posljednjem popisu, u selu LJuboten, koje se nalazi na području skopske opštine Butel, živi oko 2.300 stanovnika, uglavnom albanske nacionalnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U blizini Skoplja oskrnavljeno tridesetak pravoslavnih grobova

Izvor: Blic, 11.Jul.2017

Na pravoslavnom groblju u selu Ljubotenu kod Skoplja oskrnavljeno je tridesetak grobova...Groblje se nalazi u dvorištu crkve Svetog Nikole, koja je pod zaštitom makedonskog Ministarstva kulture...Pripadnici policije danas su gotovo tri sata vršili uviđaj, javili su skopski mediji, koji navode da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.