Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2013, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskrnavljeni spomenici na groblju u Gostoviću

GOSTOVIĆ – Na srpskom pravoslavnom groblju u Gostoviću, selu u federalnoj opštini Zavidovići, nepoznati vandali su oskrnavili nadgorobne spomenike, što je izazvalo tugu i revolt nekadašnjih stanovnika ovog sela koji su u obnovljenoj crkvi Svetog Nikole prisustvovali molitvenom danu, odnosno služenju parastosa za postradale Srbe u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Oskrnavljeno pravoslavno groblje kod Zavidovića

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2013

Na srpskom pravoslavnom groblju u Gostoviću, selu u opštini Zavidovići, vandali su oskrnavili nadgorobne spomenike, što je izazvalo tugu i revolt nekadašnjih stanovnika ovog sela koji su u obnovljenoj crkvi Svetog Nikole prisustvovali parastosa za stradale Srbe u proteklom ratu...Na području Gostovića...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.