Izvor: Piplmetar.rs, 30.Jul.2023, 21:30

Duljaj pred TSC: “Severina ne može 90 minuta, ni Kalulu. Za Saldanju čekamo papir, treba nam i štoper…“​

Fudbaleri Partizana sutra od 21 čas u Bačkoj Topoli protiv domaćeg TSC-a počinju novu sezonu, sa željom da značajno poprave utisak u odnosu na prethodnu kada su završili tek kao četvrti na tabeli, iza Crvene zvezde, TSC-a i Čukaričkog.
“Ne može lošije od prošle godine, niko nije očekivao da završimo četvrti. Snosim deo odgovornosti što se toga tiče. Ovog leta došlo je dosta novih igrača, klub je učinio sve da što pre dođu pojačanja. Mislim da poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << par godina nije bilo tako da se klub toliko angažuje. 
Možemo da polemišemo samo u okviru jedne ideje, šta je najbolje za Partizan. Svi smo shvatili šta nam je potrebno i išli smo ka jednom cilju da pojačanja koja su nam potrebna dođu što pre.
Navijači žele da vide nešto novo, neke druge igrače, to je život. Došlo je dosta igrača, pravili smo pažljivo analizu i tražili ono što je najbolje za Partizan, koji je to profil igrača“, izjavio je trener Partizana Igor Duljaj na današnjoj pres konferenciji.
Svestan je velikih očekivanja navijača, ali je naglasio da će sa novajlijama koji su poslednji stigli biti potrebno još malo strpljenja.
“Navijače Partizana pored rezultata interesuje i kako će ekipa da igra. Imamo sada dosta kvalitetnih igrača, neki su došli malo kasnije, trebaće vremena, ali verujem da možemo da pokažemo ono što hoćemo. Prijateljske utakmice su jedno, zvanične nešto drugo i sutra ćemo imati priliku da vidimo kako će to da izgleda.
Severina je tek prošle nedelje počeo da trenira sa ekipom. Ako pričamo da li može 90 minuta u jakom ritmu – ne može. Kalulu, takođe je već nekoliko dana tu. Isto ne može da izdrži 90 minuta u visokom tritmu. To su neke sitnice koje mogu malo da nas poremete. Ali, Kanute je tu više od tri nedelje, drugi su došli na vreme. Plus, minus, sve je kako treba, osim golmana Jovanovića koji je bolestan“, rekao je Duljaj.
Partizan opet vezuje dva gostovanja na startu sezone, i to dva teška gostovanja.
“Tradicija se nastavlja. Ima par osoba kojima sam rekao da će TSC biti prvi protivnik, a da će drugi da bude Vojvodina. Ali, mora i sa njima da se igra u nekom trenutku. Naravno da je teško igrati prvu utakmicu protiv vicešampiona, uvek je bilo dosta golova u našim utakmicama, ali ako ne budemo imali podršku navijača, biće teško. Iz onoga što sam pročitao, mislim da će ih sutra biti u velikom broju i pozivam ih da nam pomognu“, rekao je Duljaj.
Posao oko dovođenja pojačanja još nije završen.
“Imamo samo trojicu štopera i treba nam pojačanje na toj poziciji. Imamo i na krilu problem jer se Jevremović povredio. S druge strane, Trifunović je ogroman potencijal i imaće minutažu. 

Brazilski napadač Mateus Saldanja je najnovije pojačanje, danas je zvanično predstavljen.
“Može da igra i iza špica, mlad, brz, voli da ima loptu kod sebe… Videćete. Ne mogu da kažem kada će biti u konkurenciji za sastav. Danas će da trenira sa nama i čekamo neophodan papir da bi mogao da bude u sastavu“, objašnjava Duljaj.
Ko će biti bonus igrači?
“Jevremović je povređen, a tu su i Ilić, Petković, Stjepanović, Trifunović me je iznenadio i imaće svoju minutažu. Da bi ti momci mogli da se razvijaju, potreban im je dobar tim“, rekao je Duljaj.
Partizan su mnogi unapred otpisali iz trke za titulu.
“Nisam ja neki inadžija, ali to može da probudi kod igrača i navijača, da nas bude što više. Moje kućno vaspitanje nalaže da uvek

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.