Srpska javnost ignorisala vest o hapšenju Seke Aleksić kako bi učestvovala u raspravi o poreskoj reformi 2012.

Izvor: Njuz.net, 24.Dec.2011, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska javnost ignorisala vest o hapšenju Seke Aleksić kako bi učestvovala u raspravi o poreskoj reformi 2012.

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeSeku Aleksić najviše je zanimalo kako država planira da se izbori sa sivom ekonomijom / FOTO: tracara.com

BEOGRAD, 24. decembar 2011, (Njuz) - Vest o hapšenju poznate pevačice Seke Aleksić, koja je juče privedena zbog vožnje od preko 200km/h na autoputu Beograd - Novi Sad, prošla je prilično nezapaženo u javnosti koja je svoju pažnju usmerila >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << na raspravu o poreskoj reformi 2012. godine, zajednička je ocena teoretičara medija.
- Iako su skoro svi mediji istakli vest da je poznata pevačica uhapšena, očekujući da će ona biti veoma primamljiva za njihove čitaoce, publika u Srbiji je pokazala slabo interesovanje za taj događaj – smatra komunikolog Zdravko Pantić.
- Za razliku od hapšenja Seke Aleksić, među najčitanijim tekstovima juče na skoro svim portalima bili su oni koji su se ticali Predloga Budžeta Republike Srbije za 2012. godinu, koji su takođe imali i najviše komentara čitalaca. Srpska javnost je u velikoj meri ostavljala kritike i pohvale na reformu javnog sektora, penzionog fonda i poreskog sistema – dodaje Pantić.
Više slučajnih prolaznika od kojih smo tražili da prokomentarišu hapšenje Seke Aleksić, smatralo je da se takvim događajima daje previše prostora u medijima.
- Kakve veze to ima sa mojim životom – pita se Slađana Aleksić iz Beograda – Za razliku od toga, vest da će naredne godine biti povećano ulaganje u sisteme za navodnjavanje, dobra je vest za sve nas i sa zadovoljstvom sam ostavila nekoliko komentara na tekst o tome, koji sam nekako uspela da pronađem na Guglu.
- Zašto bi mene zanimala vest da je neko uhapšen zbog brze vožnje, kada svakodnevno na stotine ljudi prekorače brzinu? Ono što mene zanima je priča da će i naredne godine većina sredstava biti uložena u ogromnu javnu potrošnju – ocenjuje Stefan Babić iz Zemuna.
Poznata pevačica izjavila je da se kaje zbog prebrze vožnje i iskoristila je priliku da postavi pitanje kako država planira da spreči ekonomski sunovrat i gašenje preduzeća koje raste od 2008. godine, i kako planira da se izbori sa sivom ekonomijom?
Marko Dražić
Dejan Nikolić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.