Seka Aleksić
Seka Aleksić

Svetlana Seka Aleksić je srpska pop folk pevačica rođena u Zvorniku 23. aprila 1981. godine.
Detinjstvo je provela u Srpskoj varoši kraj Brčkog odrastajući uz majku Ibrahimu koja je bošnjačkog porekla i oca Milorada koji je srpskog porekla. Još od malih nogu zanimalo je pevanje, uključila se u radu školskog hora gde je pokazala izuzetne vokalne sposobnosti.
Posle razvoda njenih roditelja nastavlja da živi sa majkom i bratom u Zvorniku. Dva meseca po završetku četvrtog razreda njena porodica je bila prinuđena da usled rata izbegne u Banju Koviljaču. Godinu dana kasnije seli se u Lipolist kraj Šapca.

Usled teškog materijalnog statusa kako bi pomogla majci i porodici sa četrnaest godina počinje da peva po kafanama i sav novac donosi kući, požrtvovana i vredna nije se stidela toga. Nakon završetka osnovne škole upisala je srednju poljoprivrednu školu ali zbog lošeg uspeha napušta je 1996. godine i posvećuje se pevanju. Uvek i rado iskreno priča u emisijama kako se njena majka bunila protiv toga da bude pevačica, kako bi udovoljila svojoj majci odlučuje da završi školu i upisuje zanat za frizerku koji uspešno završava. Odatle i dolazi njena ljubav prema modi i kosi, odlična je u prepoznavanju trendova. Kasnije počinje da peva sa bendom Strogo poverljivo i živi u Bijeljini.

Sa 19. godina odlazi u Švajcarsku na dve godine gde je stalno nastupajući po diskotekama uspela da uradi matricu za svoj prvi album. I zaista 5. decembra 2002. godine izlazi njen prvi album Idealno tvoja nazvana po pesmi sa pomenutog albuma sa kojom je odnela prvu nagradu publike na festivalu narodne muzike Moravski biseri u Ćupriji. Harizmatična crnokosa bila je nešto novo na narodnoj sceni i niko nije ostajao ravnodušan na njene pesme. Nastupa širom Balkana uspevala je da pomiri narode svojom pesmom. Nije bilo slavlja gde se nije pevala njena pesma Da sam muško. U to vreme imala je iza sebe neuspešan brak, usled svog stresnog posla imala je više neuspešnih veza dok nije srela i upoznala Veljka sa kojim je danas pet godina u srećnom braku a očekuju i prinovu.

2003. godine izdaje album Balkan koji je prodat u velikom tiražu, snima spot za pesmu Crno i zlatno, nešto nesvakidašnje na narodnoj sceni, postao je veliki hit i prepoznatljiva je po toj pesmi. 2005. godine izdaje album Dođi i uzmi me, sve pesme su postale vanvremenske i veliki hitovi, pesma Sviđa mi se tvoja devojka ušla je u top deset narodne muzike. Odmah zatim pokreće svoj sajt i modnu liniju Rich Bitch u okviru koje su se nalazile trenerke, haljine, majice, farmerke, rasprodate u najkraćem mogućem roku.

2007. godine izlazi album Kraljica, pesma Aspirin je oborio slušanost, imala je veliki hit. Njen album postaje najprodavaniji a Seka najtraženija i najtiražnija pevačica u zemlji. Sav novac odvaja i šalje u humane svrhe, u Fondu Deci s ljubavlju, pomaže deci bez roditeljskog staranja, stvara novu modnu marku Kraljica S i novac odvaja u svoj fond za humanitarne misije.

Vernik je i rado obilazi crkve, često i pomaže svojim zalaganjem i objavama, voli životinje i štiti njihova prava. 2009. godine izlazi njen album Slučajni partneri izdvaja se pesma Rođena s vukovima i visoko budžetni spot u kadru sa vukovima, originalna Seka uspela je da oduševi opet publiku a kako ističe najviše voli svoje fanove i sve što radi radi zbog njih. U srećnom braku sa Veljkom Seka je pronašla svoj oslonac i inspiraciju, prati je i podržava uvek i svuda. 2012. godine njen album Lom i pesma Ale ale je bio vrlo slušan. 2015. godine izlazi njen album Lek za spavanje pesma koja se istakla je Crveni ruž. Posle toga je uradila singl i spot Crnooka koji je slušan na svim mestima.

Dobitnica je mnogih nagrada, igrala je u filmu Mi nismo anđeli 3. Ostvarila je svoj san, i bodri sve da žive svoj san, živi i radi u vili u Staroj Pazovi sa suprugom Veljkom.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Posle svega, ona je stala Seki na crtu: Jasno je bilo da Veljko ima drugu FOTO

Majka Vejka Piljikića Sekina je velika podrška Seka pored supruga Veljka Piljkića uživa već 14 godina, a kruna njhovog braka su sinovi Jovan i Jakov. Seka Aleksić je kao dete razvedenih roditelja oduvek maštala o velikoj i skladnoj porodici, pa stoga ne čudi što su joj oni i pored velike slave uvek na prvom mestu. Ali, pored muža i sinova, tu su i svekar Miodrag, svekrva Violeta, dever Roland. Majka Veljka Piljikića,svekrva Seke...

Izvor: Piplmetar.rs, 24.Apr.2024, 02:31

Detaljnije >>

Obnovila mu grob, a zatim ga uramila u porodičnom domu: Svi gledaju u prizor iza Seke Aleksić i njenih sinova

Obnovila mu grob, a zatim ga uramila u porodičnom domu: Svi gledaju u prizor iza Seke Aleksić i njenih sinova

Popularna pevačica važi za jednu od najvećih vernica na našoj estradi, a da nisu u pitanju samo reči, dokaz su njena dela, ali i prizori iz njene kuće.

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2024, 19:00

Detaljnije >>

VELJKO KUPIO SEKI ALEKSIĆ PRAVI PIŠTOLJ Ljudi u radnji ostali u ŠOKU kad su ušli i tražili revolver: Evo šta ih je prodavac PITAO

Folk pevačica Seka Aleksić otkrila je da joj je suprug, Veljko Piljikić poklonio vatreno oružje za godišnjicu braka.

Izvor: Blic, 22.Apr.2024, 19:32

Detaljnije >>

"ON JE NA SVE SPREMAN" Bivša kućna pomoćnica otkrila TAJNE iz doma Seke Aleksić i Veljka - evo šta ju je najviše ZABOLELO

Brak Seke Aleksić i Veljka Piljikića deluje kao prava bajka, a da li su supružnici zaista tako skladan par, za domaće medije otkrila je jednom prilikom Sekina kućna pomoćnica.

Izvor: Blic, 21.Apr.2024, 20:31

Detaljnije >>

POTROŠILA ČAK 10.000 EVRA: O onome što Seka Aleksić ima u porodičnom domu mašta svaki stanovnik Srbije

Pevačica je na imanju izgradila još dva objekta koji imaju posebnu namenut, a nadomak Beograda je napravila pravi pravcati raj.

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2024

Detaljnije >>

Ova žena je kuma Seke Aleksić: Pevačicu poznaje još od vremena kada je bila anonimna

Koliko je duhovno srodstvo važno za obe dame svedoče objave na društvenim mrežama.

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2024, 17:42

Detaljnije >>

"MISLILA SAM DA ĆE ME SUPRUG OSTAVITI JER NE MOGU DA IMAM DECU" Naša pevačica se sedam godina borila za potomstvo: "Treća vantelesna je uspela"

Pevačica Seka Aleksić nedavno je otvoreno pričala o borbi za potomstvo koja je trajala sedam godina.

Izvor: Blic, 20.Apr.2024

Detaljnije >>