Zemljotres u Italiji, povređeno nekoliko osoba

Izvor: Blic, 16.Avg.2010, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Italiji, povređeno nekoliko osoba

Za sada nepoznat broj ljudi povređen je danas u zemljotresu jačine 4,5 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio područje blizu Liparskih ostrva, poznate italijanske turističke destinacije kod obala Sicilije, javila je italijanska agencija Ansa.

Zemljotres je izazvao klizišta i oštetio objekte na ostrvima, preneo je Rojters.

Predstavnik italijanskog nacionalnog geofizičkog instituta Roko Favara rekao je italijanskim medijima da je epicentar zemljotresa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio na oko 19 kilometara ispod nivoa mora, blizu obala Vulkana, najjužnijeg od sedam Liparskih ostrva.

Agencija ANSA je prenela, pozivajući se na izjavu gradonačelnika Liparija, najvećeg ostrva u arhipelagu, da u zemljotresu ima povređenih, javio je AP.

Liparska ostrva nemaju veliki broj stanovnika, ali tokom avgusta na njima letuje više hiljada turista.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.