Sajam zapošljavanja na Spensu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam zapošljavanja na Spensu

NOVI SAD - Novi Sajam zapošljavanja u organizaciji Novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje biće održan u četvrtak drugi put ove godine u Novom Sadu.

Manifestacija će biti održana u Zapadnom holu Spensa od 10 do 16 sati.

Više od 40 poslodavaca prijavilo je preko 500 slobodnih radnih mesta, a nezaposleni različitog profila moći će da uspostave neposredan kontakt s poslodavcima, javlja „24 sata".

Kandidatima će biti ponuđen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posao u sledećim strukama:

- ekonomskoj

- komercijalnoj

- pravnoj

- elektrotehničkoj

- građevinskoj

- mašinskoj

- hemijskoj

- tehnološkoj

- prehrambenoj

- tekstilnoj

- veterinarskoj

- turističkoj

- ugostiteljskoj

Mogućnost pronalaženja posla imaće i:

- menadžeri

- dizajneri

- trgovci

- pakeri

- vozači

- dispečeri

- pekari

- stolari

- fizički radnici

- vaspitačice

- gerontodomaćice

- anketari

- saradnici u osiguranju

- profesionalni vojnici

Iskazane potrebe poslodavaca odnose se i na poslove materijalno-tehničkog obezbeđenja.

Koliko je bitno da nezaposleni dođu na Sajam, objašnjava Dušan Marjanović, savetnik za odnose sa poslodavcima u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Filijala Novi Sad.

Poneti više primeraka biografija

„Na sajmovima koje smo održali ove godine u Novom Sadu i okolini bilo je 2.200 slobodnih radnih mesta, a zaposleno je 900 nezaposlenih. To je izuzetan procenat. Značaj su uvideli i poslodavci, koji nam se i dalje javljaju, ali mi smo njihov broj morali da ograničimo na 43. Neki već traže da odmah po prijemu biografija razgovaraju sa nezaposlenima. Mi nezaposlenima pomažemo kroz dodatne obuke", kaže Marjanović.

Kandidatima se preporučuje da sa sobom ponesu više primeraka radne biografije, a, po potrebi, biće im omogućeno i popunjavanje CV obrasca na licu mesta. Posetioci će biti informisani o uslugama Nacionalne službe za zapošljavnanje informativnim materijalom i kroz neposrednu komunikaciju na štandu Filijale Novi Sad NSZ.

Stručni deo kroz tribine

Na tematskim tribinama na Sajmu zapošljavanja na Spensu biće prezentovane funkcije u radu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Centar za profesionalnu orijentaciju predstaviće se na posebnom štandu gde će nezaposleni moći da se prijave za pohađanje obuka koje Centar organizuje. Učešće na Sajmu najavile su i dve privatne agencije za zapošljavanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.