Zbog tajkuna i lokalnih moćnika, vlasnici ne mogu da dobiju nazad njive Sremu i Bačkoj

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog tajkuna i lokalnih moćnika, vlasnici ne mogu da dobiju nazad njive Sremu i Bačkoj

Čak 5.500 porodica u Srbiji čeka da im se vrati 60.000 hektara zemlje, ali zbog opstrukcija tajkuna i lokalnih moćnika, oni ne mogu da koriste svoje oranice u Sremu i Bačkoj, upozorava Strahinja Sekulić, direktor Agencije za restituciju.

Vraćanje zemljišta starim vlasnicima je otežano jer je i Uprava za poljoprivredno zemljište dala trajni nalog da se na svako rešenje Agencije o vraćanju zemlje podnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << žalba. Dodatni apsurd je što ni komunikacija između dve državne institucije - Agencije i uprave - ne postoji.

- Pitanje je čiji se interesi štite, da li države ili lokalnih uzurpatora zemljišta. Sa terena nam građani javljaju i da na silu pokušavaju da predstave lažnu sliku, pošto na određenim i njima atraktivnim zemljištima postoje sistemi za navodnjavanje, koji odavno nisu u funkciji, pa na taj način pokušavaju da poništavaju naša rešenja - ističe Sekulić za "Blic".

Agencija za restituciju je bivšim i zakonskim vlasnicima do sada vratila 21.372 hektara poljoprivrednog zemljišta, što čini tek oko 19 odsto potraživanog.

Na pitanje "Blica", u Upravi za poljoprivredno zemljište tvrde da ne postoji opstrukcija.

Autor: Blic

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zbog tajkuna i lokalnih moćnika, vlasnici ne mogu da dobiju nazad njive u Bačkoj

Izvor: BackaPalankaInfo.com, 10.Jun.2017

Čak 5.500 porodica u Srbiji čeka da im se vrati 60.000 hektara zemlje, ali zbog opstrukcija tajkuna i lokalnih moćnika, oni ne mogu da koriste svoje oranice u Sremu i Bačkoj, upozorava Strahinja Sekulić, direktor Agencije za restituciju. Vraćanje zemljišta starim vlasnicima je otežano jer je...

Nastavak na BackaPalankaInfo.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.