Sporazum o saradnji policijskih sekcija Srbije i Mađarske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2011, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o saradnji policijskih sekcija Srbije i Mađarske

TEMERIN -

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da će pre leta Skupštini biti dostavljeni na usvajanje zakoni o restituciji i javnoj svojini.

Dokument su u svečanoj sali Skupštine Opštine potpisali Milorad Petković, predsednik IPA regije Novi Sad koja obuhvata Južnobački okrug, i Ferenc Juhas, predsednik IPA interventne policije Mađarske.

"Naš interes je da održimo visok nivo poverenja građana, da imamo uporište u sastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lokalnog stanovništa, ali i da sarađujemo na međunarodnom planu, pošto kriminal ne poznaje granice", izjavio je Dačić nakon svečanog čina i pozdravnog govora predsednika Opštine Andraša Gustonja.

IPA organizacija je osnovana još 1950. godine i trenutno deluje u 64 zemlje. Srbija je primljena u tu asocijaciju 2006. godine na kongresu održanom upravo u Mađarskoj, u gradu Vespremu, podsetio je Juhas.

Glavni moto asocijacije je "Servo per amikeko" (Služba kroz prijateljstvo), a njena uloga da kroz prijateljstvo i druženje policajci širom sveta, na jedan neformalan način, dođu do novih saznanja, unaprede svoj rad i pomognu jedni drugima u nevolji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.