Đelić:Pre leta zakoni o restituciji i javnoj svojini

Izvor: Blic, 27.Maj.2011, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić:Pre leta zakoni o restituciji i javnoj svojini

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da će pre leta Skupštini biti dostavljeni na usvajanje zakoni o restituciji i javnoj svojini.

Djelić je novinarima u Beogradu kazao da ti zakoni neće bitiusvojeni po hitnom postupku, već da će biti na javnoj raspravi.

On je kazao da će zakon o restituciji predvi]ati model naturalnog i finansijskog obeštećenja bivših vlasnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s tim što se, kako je kazao, mora voditi računa o tome da se zbog finansijkog obeštećenja ne ugrozi likvidnost zemlje.

}elić je kazao da je o tome razgovarano sa predstavnicima Me]unarodnog monetarnog fonda (MMF) i dodao da je to jako komplikovano pitanje, te da Poljska, koja je članica EU još uvek nije donela zakon o restituciji, uz obrazloženje da bi to ugrozilo makroekonomsku stabilnost zemlje.

Kada je reč o zakonu o javnoj svojini, Đelić je kazao da će to

zakonsko rešenje omogućiti decentralizaciju zemlje, ali da treba

voditi računa da se ne ugrozi funkcionisanje drzave.

Djelić je, nakon razgovora sa šefom radne grupe za izradu tog zakona Bojanom Kostešom, kazao da će zakon omogućiti da vlasnici javne svojine budu država, pokrajine i opštine, što će u konačnom obezbediti veću efikasnost i priliv stranih investicija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đelić: Pre leta zakoni o restituciji i javnoj svojini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2011

BEOGRAD -..Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da će pre leta Skupštini biti dostavljeni na usvajanje zakoni o restituciji i javnoj svojini...Đelić je novinarima u Beogradu kazao da ti zakoni neće biti usvojeni po hitnom postupku, već da će biti na javnoj raspravi...On...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đelić: Zakoni o restituciji i javnoj svojini prije ljeta

Izvor: Capital.ba, 27.Maj.2011

BEOGRAD, Vicepremijer Srbije Božidar Đelić izjavio je da će prije ljeta Skupštini biti dostavljeni na usvajanje zakoni o restituciji i javnoj svojini. Đelić je novinarima u Beogradu kazao da ti zakoni neće biti usvojeni po hitnom postupku, već da će biti na javnoj raspravi. On je kazao da će...

Nastavak na Capital.ba...

Vojvodina dobija imovinu tokom leta

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2011, 01:14

Predlog zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na usvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su u petak potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.